Nováček mezi franchisami

Valašské Meziříčí, Jablonec nad Nisou a Litovel jsou prvními franchisovými pobočkami společnosti Euronics. Letos se otevře ještě v Chebu.
Středa
01.10.2014
Řetězec Euronics rozjel franchisový model. Na jeho základě provozuje už 3 franchisové obchody.
 

Pro expanzi pomocí franchisingu se letos rozhodly nově opět další společnosti. Jednou z nich je i řetězec s elektronickým zbožím Euronics, který se rozhodl využít franchisový model z důvodu lepšího rozvoje a nižších nákladů. Během tří měsíců se podařilo zrekonstruovat 3 prodejny, které následně přešly na franchisový model. Jedná se o obchody ve Valašském Meziříčí, Litovli a Jablonci nad Nisou. V pořadí čtvrtý franchisový obchod plánuje společnost Euronics otevřít v Chebu.

O provozu dalších obchodů na základě franchisové spolupráce firma jedná se současnými partnery, kteří vedou pobočku Euronics, ale ne na základě franchisy. „Jednání vedeme primárně s těmi partnery, kteří provozují prodejny ve větších městech, případně menších, ale se spádovostí. Především pak máme zájem o prodejny v lokalitách, kde by Euronics v rámci svého celoplošného působení měl být. A prodejny s adekvátní prodejní plochou, jež umožní obchodovat všechny požadované segmenty zboží a služeb,“ vyjmenovává plány výkonná ředitelka Euronics Martina Fialová.

I příští rok se Euronics bude věnovat franchisovému modelu a analyzovat jeho úspěšnost. „Budeme pokračovat v jednání s našimi partnery, a to také na základě prvních výsledků analýz a praktických zkušeností. Franchisové prodejny budeme chtít realizovat v místech, kde je pro ně dostatečný potenciál,“ dodává strategii pro příští rok Martina Fialová. Řetězec plánuje v roce 2015 otevřít asi 5 franchisových obchodů.