Franchisová Konpopná lékárna v Kladně je 14. otevřenou pobočkou v síti.
Pátek
10.10.2014
Síť Konopných lékáren firmy Carun Pharmacy se rozrůstá. Některé pobočky prošly změnami.
 

Konopné lékárny společnosti Carun Pharmacy se těší neutuchajícímu zájmu. Díky využití franchisingu se pobočky dostaly do většiny měst České republiky. Síť se však nevyvíjí jen zvenku tím, že se otevírají nové lékárny, ale také zevnitř, a to stěhováním či změnou majitele. Týká se to poboček v Kladně, Olomouci a Českých Budějovicích.

Změnu franchisanta zažila pobočka v Kladně, která funguje zatím 2 měsíce. Původní franchisant, který už podnikal v jiné oblasti, se rozhodl věnovat svému původnímu podnikání a rozhodl se kladenskou Konopnou lékárnu předat. "O otevření Konopné lékárny v Kladně jsme s přítelkyní přemýšleli již delší dobu. Bohužel někdo byl rychlejší. V momentě, kdy se tak naskytla možnost kladenskou lékárnu převzít, neváhali jsme," říká Michal Chrapo, nový majitel Konopné lékárny v Kladně, která se nachází v OC Tesco. Lékárny v Olomouci a v Českých Budějovicích naopak změnily svou adresu.

Zájem o franchisovou licenci na provoz Konopných lékáren zaznamenává majitel Jiří Stabla obrovský. Je to způsobeno i větší osvětou o léčivých účincích produktů z konopí. „Lidé jsou zpočátku nedůvěřiví, bojí se a mají předsudky. My ale používáme upravené konopí, aby mělo nízkou povolenou hladinu THC. Lidé nemusí mít strach. Přesto díky léčivým kanabinoidům, zejména kanabidiolu, mají ty správné účinky na řadu neduhů,“ popisuje přípravky Jiří Stabla.