Obchody Sklizeno se nacházejí v Praze, Olomouci, Brně a Zlíně.
Úterý
14.10.2014
Franchisový koncept Sklizeno zaznamenal zvýšení tržeb. Plánuje vlastní výrobu potravin.
 

Síť prodejen s farmářskými potravinami Sklizeno v Česku nabízí čerstvé potraviny od roku 2011. V současnosti se i díky franchisingu obchody rozrostly už do 14 míst. „V letošním roce se plocha našich prodejen rozrostla jen o 350 m2, ale meziročně nám vzrostly tržby o 20 %,“ říká zakladatel Sklizena David Kukla.

Vyšší poptávka působí i na změnu nabídky. Mimo otevírání nových obchodů, zejména franchisových, chystá Sklizeno i další změny. „Největší úkolem naší centrály Sklizeno je aktuálně spuštění výroby potravin a také rozvoj vlastní logistiky a zásobování,“ vyjmenovává další plány David Kukla. Do toho společnost rozjela spolupráci s firmou Rohlik.cz, pro kterou zajišťuje sekci farmářských a regionálních potravin.

Ryze český koncept Sklizeno provozuje 4 kmenové prodejny a 10 franchisových. Sklizeno provozuje také 4 tzv. foodie markety, které se vyznačují prodejní plochou o rozloze více než 200 m2. Úspěch však přináší i komplikace. Trendem je zejména kopírování konceptu. „Místo hledání vlastních cest a podnikatelé kopírují zavedené modely,“ poukazuje na konkurenci David Kukla.