Franchisové pobočky na českém, slovenském, polském a ruském trhu zastupovala v Evropě nizozemská společnost OxataSMB.
Pátek
31.10.2014
Franchisová kancelář Reach Local ukončuje své působení na trhu. Podala na sebe konkurz.
 

Jen dva roky působila na tuzemském trhu franchisová pobočka marketingové agentury Reach Local, kterou spravovala společnost OxataSMB. Pobočka na sebe podala konkurz a zastavila veškeré aktivity. Podobný osud se týká i slovenského, ruského a polského zastoupení.

Ačkoli jsme udělali vše, co bylo v našich silách, nenalezli jsme žádného investora, který by mohl vložit další prostředky, a proto se ředitelé i akcionáři rozhodli ukončit podnikání v každé z příslušných zemí a z důvodu platební neschopnosti prohlásit na společnost konkurz,“ uvádí v dopise jednatelka českého zastoupení Reach Local Jitka Svobodová, který zveřejnil server Lupa.cz. V dopise dále dodává, že účetnictví by mělo být zachováno a všechny platby pozastaveny v každé zemi.

Americká firma Reach Local Inc. Prostřednictvím franchisové spolupráce otevřela v Česku pobočky v Praze a Brně v říjnu 2012, od léta stejného roku působil na Slovensku a Polsku. V roce 2013 se podařilo otevřít kancelář i v Rusku a následovat mělo i Maďarsko. ReachLocal nabízel mimo jiné nástroje k péči o PPC reklamu, bannery či online marketingovou analýzu.