Pobočky společnosti Extéria se nacházejí v Ostravě, Opavě, Olomouci a Zlíně. První franchisová se otevřela ve Frýdku-Místku.
Úterý
11.11.2014
Poradenská společnost Extéria nabízí rady v oblasti bezpečnosti práce a požádní ochrany. Rozhodla se využít pro expanzi franchisy.
 

Bezpečnost práce a požární ochrana bývá při zaměstnání velmi důležitá. Mnoho podnikatelů má problémy zajistit, aby se jejich zaměstnanci v práci cítili bezpečně. V takovém případě přichází společnost Extéria, která se zabývá komplexním poradenstvím v zákonné oblasti bezpečnosti a ochraně zdraví při práci (BOZP) a požární ochraně (PO). Pomáhat chce i pomocí franchisantů, kteří by pomohli vytvořit síť poradenských poboček.

První pobočky firma otevřela ve Zlíně a Olomouci a ze začátku se o franchise neuvažovalo. „Pobočky vedly zaměstnanci jako vedoucí poboček. I přes to, že měli motivační složku ke mzdě, byly tyto pobočky z hlediska kontroly náročné a jejich zřízení bylo též nákladné,“ dodává jednatel firmy Extéria Miloslav Ramach. Nabídnout franchisovou licenci tak byla dobrá volba pro lepší kontrolu a ušetření nákladů.

Zástupci franchisového konceptu Extéria – poradenské kanceláře BOZP a PO si dali za cíl rozšířit v příštím roce pobočky do všech krajů a tím pokrýt celou Českou republiku. „Franchisantům nabídneme veškeré školení, které se týká nejen BOZP a PO, ale také v obchodních dovednostech,“ připomíná Miloslav Ramach.

Společnost také upozorňuje na mnoho firem působící v této oblasti, avšak Miloslav Ramach varuje před jejich nekompetentností. „Na trhu převažují živnostníci, kteří jsou kapacitně omezeni a nedokáží klientům nabídnout komplexní služby. Problémem je také, že mnoho OSVČ neřeší přísnou legislativu v oblasti BOZP a PO.“