pondělí
17.11.2014
Majitel franchisového konceptu fitness center BodyBody Seen Aquin hovoří o hledání franchisantů. Může jim pomoci vyjednat mnohem lepší podmínky, než kdyby začali podnikat sami.
 

Máte volné prostory, kde by se dali provozovat Vaše fitness a hledáte do nich franchisanty. Můžete specifikovat kde?
Jednou z priorit našeho konceptu BodyBody je pro fitness najít ty nejlepší místa a jakmile je nalezneme, rychle začneme vyjednávat s našimi partnery a developery pro získání těchto atraktivních míst. Člověk musí jednat rychle, protože po takových lokalitách je velká poptávka. Pro franchisanty zajišťujeme právě podporu při hledání vhodných prostor pro fitness BodyBody, a tak blízce spolupracujeme s developery a s agenturami se správy nemovitostí.

Aktuálně se nám podařilo získat atraktivní jednotky na Praze 1, v Praze 4 a také jednu mimo Prahu. Konkrétní lokace zveřejníme v závislosti na úrovni spolupráce s konkrétními potenciálními zájemci o franchisovou licenci.

Jak pomáháte franchisantům vyjednávat dobré podmínky?

V rámci naší podpory pro franchisanty jim pomáháme taky s vyjednáváním ohledně nájemní smlouvy. Chápeme, že je pro ně velmi důležité, aby se naši obchodní partneři ujistili, že své fitness otevřou s minimálními fixními náklady.

Ve většině případů už máme předdefinovány požadavky nájemní smlouvy tak, aby odpovídaly našim potřebám. Také máme zkušenosti s vyjednáváním podmínek s nájemci. To může franchisantům pomoci více, než by vyjednávali prostory sami.

Jak byste popsal ideálního kandidáta na franchisanta BodyBody?

Hledáme partnery, který by reprezentoval naši značku na vysoké úrovni. Franchisant by měl být orientován na cíl rozvoje značky, mít nadšení do rozvoje inovativní fitness metody, profesionální přístup, sportovní nadšení, být 100 % orientován na zákazníky a též už mít zkušenosti na poli fitness metodiky. 

Trh fitness se zdá být přesycen. Myslíte si, že je zde prostor pro další fitness centra?

Nedávná studia ukázala, že fitness je v současné době nejrozšířenější sportovní aktivita. Podle ní 39 % lidí pravidelně cvičí, zatímco 61 % z nich preferují z fitness aktivity jako běhání, jízda na kole, plavání, týmové sporty apod. Mnoho lidí ale stále pravidelně necvičí, ale přesto chtějí a zejména z toho důvodu, že v tom vidí významný růstový potenciál.

Podle našeho názoru zákazníci očekávají flexibilitu tréninku a vysokou úroveň služeb pro zákazníky. Pro ty, co už cvičí pravidelně, BodyBody nabízí příležitost trénovat jinak a více efektivněji než normálně, zatímco pro ty, co vůbec netrénují, nabízí fitness BodyBody skvělý způsob jak konečně začít.