Partnerské pobočky UniCredit Bank Expres se v Česku nachází na 48 místech. Jejich počet chce banka nadále rozšiřovat.
Čtvrtek
20.11.2014
Tři čtvrtletí se promítly do výsledků UniCredit Bank velmi pozitivně. Rostl jí nejen zisk, ale i výnosy.
 

Společnost UniCredit Bank Czech republic and Slovakia, která u nás nabízí i spolupráci na bázi franchisy, si může pogratulovat ke svým výsledkům za 9 měsíců letošního roku. Konsolidovaný čistý zisk meziročně vzrostl o téměř 37 % na 3,7 miliardy korun. 

K dobrým výsledkům pomohla rostoucí ekonomika České republiky, jejíž HDP dle Českého statistického úřadu ve 3. čtvrtletí vzrostl o 2,3 %. "Česká ekonomika pokračuje v růstu, ale jeho struktura se změnila. Hlavním tahounem se stala domácí poptávka, zejména rostoucí spotřeba domácností jak v Česku, tak na Slovensku," komentuje výsledky generální ředitel UniCredit Bank Jiří Kunert. 

Pozitivní vývoj ekonomiky se promítnul i do objemu poskytnutých úvěrů, které vzrostly meziročně o 7,2 % v Česku a o 9 % na Slovensku. Čistý výnos z úroků za 3 čtvrtletí se zvýšil o 24,1 % na 7,5 miliardy korun. Poplatky a provize pomohly bance částkou 2,7 miliardy korun. To je meziročně o více jak 11 %. 

"V uplynulých měsících jsme rozšiřovali naši klientskou základnu, a to díky pozitivnímu přijetí našeho U konta, zvyšující se poptávce po spotřebitelských a hypotečních úvěrech, včetně podpory začínajících podnikatelů a firem," dodává Jiří Kunert.

Partnerskou spolupráci fungující na bázi franchisy nabízí UniCredit Bank v Česku jako jediná. "Síť těchto bankovních míst plní svou funkci v pokrytí regionů především tam, kde banka nemá, případně neplánuje otevřít standardní pobočku," komentuje stav ředitel alternativní distribuce Tomáš Drábek. O podobný koncept se snažila loni i ČSOB, ta však z projektu nakonec vycouvala.