První pobočka CrossCafe byla otevřena v Plzni, následovalo hlavní město Praha a potom i Hradec Králové. Čtvrtým městem, kde zákazníci mohou zkusit kávu, se stal Chomutov.
Sobota
29.11.2014
Franšízová značka CrossCafe otevírá 19. kavárnu v Chomutově. Může směle soupeřit s americkými kavárenskými řetězci.
 

Kavárenská síť CrossCafe vstoupila do kraje s pořadovým číslem čtyři. Nová kavárna byla otevřena tentokrát v Chomutově. Kavárna CrossCafe se nachází v nově zrekonstruované budově bývalé pošty, v obchodním centru Galerie Pošta v Palackého třídě.

Chomutovská kavárna je 19. v pořadí. Sedm jich je v Praze, osm v Plzni a tři se nacházejí v Hradci Králové. O franšízovou licenci CrossCafe mají zájem i z ostatních měst. „Na první polovinu příštího roku plánujeme otevřít kavárnu v Havířově,“ dodává ředitel firmy CrossCafe original Tomáš Káčerek. Už dříve pro Franchising.cz řekl, že společnost věří, že v příštím roce se franchisovému konceptu podaří růst výrazněji než letos, a to jak v Čechách, tak i na Moravě.

K rozvoji by měla přispět i pomoc s úvěrováním pro budoucí franchisanty, kterou společnost CrossCafe spustila letos na podzim. „Často jsme se setkávali s výbornými zájemci o naši franchisovou licenci CrossCafe, kteří ale měli problém se získáním úvěru od banky. S tím teď můžeme pomoci,“ přibližuje výhodu Tomáš Káčerek.

Kavárenský trh v Česku je hodně zahuštěn a není lehké se na něm udržet. Proto se neotvírá tolik kaváren jako restauračních zařízení. Největší sítí kaváren disponuje McDonald’s se svými McCafé, kterému však pomohli už zaběhnuté pobočky, do kterých prodej kávy doplnil. V současnosti jich fungují téměř tři desítky.

O expanzi se pokouší i americký řetězec Starbucks, který se ovšem u nás nerozvíjí přímo franšízově. Kvůli vysoké konkurenci se zatím rozvíjí především v Praze a Ostravě. Zatím jich u nás lze najít jen 17.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015