První centrum The Little Gym vzniklo před 5 lety na pražském Smíchově. Po 3 letech následovalo další v Bratislavě.
pondělí
15.12.2014
Franšízový program The Little Gym láká děti i rodiče. Nová centra by měla brzo vzniknout v dalších městech.
 

Míst, kde si mohou děti hrát a rozvíjet své schopnosti, v Česku chybí. Ať už venkovní činnosti pro děti poskytují státní instituce či soukromé společnosti, není pro rodiče jednoduché najít pro děti volné místo, kde by si hrály. Na nezájem si tak nemůže stěžovat firma FunLand, která drží master-franšízovou licenci konceptu The Little Gym pro Česko a Slovensko. Program je založen na pohybových aktivitách pro nejmenší.

První pobočka The Little Gym byla otevřena v Praze a příští rok oslaví v březnu už 5 let. „Podařilo se nám úspěšně etablovat na českém trhu. Podařilo se nám získat trvalou přízeň malých i velkých klientů, což je základem úspěchu,“ dodává pro Franchising.cz jednatel firmy FunLand David Mašát. Pražské centrum získalo též ocenění za jedno nejlepších jak od evropské centrály, tak od mateřské společnosti The Little Gym v USA.

Franšízový rozvoj u konceptu The Little Gym není brán jako rychlá expanze po celém Česku, dokazují to i zatím jedna pobočka v Praze a jedna v Bratislavě. Firma totiž klade především důraz na získávání a hlavně udržování klientů. „Bratislavská pobočka je na trhu dva a půl roku a stále je v růstové fázi, což pro nás znamená velmi potěšující fakt, že ještě nedosáhla svého maximálního potenciálu,“ říká David Mašát.

Společnost uvažovala i o centrech v dalších krajských městech. Díky tomu, že licence neprodává, ale uděluje, nepodařilo se jí najít žádnou vhodnou firmu, které by licenci The Little Gym dala, i přes velký zájem. „Jednali jsme s mnoha kandidáty, ale s žádným jsme nedospěli do fáze podpisu franšízové smlouvy. V tuto chvíli jsme v závěrečné fázi jednání s kandidáty v Ostravě a Brně. Věříme, že v nejbližší době budeme moci oznámit rozšíření naší sítě i do těchto měst,“ doplnil David Mašát.

Mimo školek existuje málo míst, kde by děti mohly upustit svou energii ve formě cvičení. Trend se však začíná obracet a všímá si toho i David Mašát. „Na trhu se objevila řada nových druhů cvičení a jiných aktivit pro děti. Jsme rádi, že se nabídka kvalitního cvičení pro klienty v tomto směru rozšiřuje.“