Ve Florencii získal franchisový koncept BodyConcept loni ocenění "The Best Franchise of the World".
pondělí
15.12.2014
Chceme otevřít nová studia BodyConcept a DepilConcept, říká v rozhovoru ředitel obou franšízových konceptů Alexandre Lourenço. Hodlá dosáhnout podobného úspěchu jako v Polsku.
 

Konec roku se blíží a firmy obvykle hodnotí, jak rok probíhal. Jak byste jej zhodnotil Vy pro koncept BodyConcept a DepilConcept?

Krize, která trvala několik let, konečně začala opadat, čehož jsme si všimli v právě končícím roce 2014. Naši franšízanti zaznamenali rostoucí obrat, který dosahoval více než 20 %. Nicméně počet nových jednotek našich kosmetických studií moc nerostl. Je to způsobeno především opatrnou politikovou bankovních institucí, které nechtějí moc půjčovat. Tato situace je podobná ve všech státech Evropy.

Rádi byste se rozšířili i do České republiky a na Slovensko. Vyjednáváte už s nějakými potenciálními kandidáty?

V Česku a na Slovensku jsme započali spolupráci se společností PROFIT system, která nám pomáhá s hledáním vhodného partnera. Dostáváme nabídky od potenciálních franšízantů, kteří by měli zájem otevřít si své studio, bohužel však jsme zatím s žádným kandidátem nepokročili v podpis smlouvy.

Uvažujete ještě o dalších zemích mimo Českou republiku a Slovensko, kam byste chtěli expandovat?

Poslední dva roky jsme se hlavně soustředili na státy, v kterých už působíme. Nyní jsme se však zaměřili na větší expanzi do nových zemí. Naším cílem je začít rozvíjet naše kosmetické studia v dalších státech Evropy, jako Belgie, Velká Británie, Nizozemí a Lucembursko.

Velmi úspěšní jste zejména v Polsku. Proč si myslíte, že zrovna na tomto trhu se Vám tak daří?

Ano, franšízová studia se zde těší velkému zájmu. Máme zde otevřeno už 5 kosmetických studií DepilConcept. Velmi si vážíme toho, že jsme našli skvělého master-franšízanta, který se soustředí na rozvoj sítě a management. Sám provozuje 3 vlastní studia DepilConcept a 1 kliniku BodyConcept a on a jeho tým mají díky tomu zkušenosti a přesně ví, co potenciální franšízanti chtějí a potřebují.

Když se podíváme na Vaše budoucí plány. Čeho chcete dosáhnout v příštím roce?

V roce 2015 bychom rádi otevřeli více studií a založili studia v nových zemích, naším cílem je najít franšízanty alespoň ze 2 až 3 zemí, který by se postaral o další vývoj sítě. Pokud bychom se bavili o České republice, rádi bychom zde otevřeli 3 nová studia BodyConcept a 6 DepilConcept. Také bychom zde chtěli najít master-franšízanta, který by dával lokální podporu naší síti.

V České republice jste nicméně už dříve působili a též měli master-franšízanta. Můžete přiblížit, co se stalo?

V roce 2011 jsme podepsali smlouvu s naším master-franšízovým partnerem, který dostal práva na rozvoj našich konceptů v České republice a na Slovensku. Bohužel po 2 letech náš partner vůbec neprojevoval úsilí na rozvoj značky na obou trzích. Nejen, že neotevřel ani jednu vlastní provozovnu, což bylo součástí naší dohody, ale ani neinvestoval do rozšiřování sítě, problém mu dělalo i dodržování našich postupů a doporučení. Proto jsme se rozhodli od smlouvy s ním odstoupit.