Počet franšízových fitness center Contours dosáhl v Česku 25 a 4 na Slovensku.
Středa
17.12.2014
Fitness už není jen cvičení. Firmy nabízí komplexní služby v oblasti zdravého životního stylu. Franšízový koncept Contours není pozadu.
 

Dříve až 95 % žen navštěvovalo fitness centra z důvodu redukce své váhy. Životní styl se však neustále mění a dnes se cvičí i pro zdraví. Tohoto trendu si všímá i franšízový koncept Contours, za nímž u nás stojí společnost Alfréd. Koncept 30 minutového kruhového cvičení se podařilo firmě rozšířit do všech velkých měst.

Vyšší počet členek navštěvujících fitness centra Contours vedl firmu Alfréd k tomu, že začala inovovat svůj koncept. „Letos jsme prodělali rok změn zejména v marketingu a začali jsme vyvíjet nové produkty, což stále probíhá,“ komentuje změny jednatel firmy Ondřej Velc. Bližší specifikace nechtěl komentovat do dokončení vývoje. Do toho se společnost pustila do vývoje zábavního cvičení a vývoje nového systému, který více zlepší trenérkám efektivitu práce pro jejich členky.

Plánem konceptu Contours při vstupu na trh bylo v oblasti expanze obsadit veškerá města nad 30 tisíc obyvatel, což se mu úspěšně daří a takových měst, kde členky ještě necvičí ve fialově zbarvených centrech, je jen pár. Obsazování měst však vede k nižší možnosti otevřít další fitness. „Praha má potenciál ještě pro 5 poboček, v lednu například otevřeme na Národní třídě,“ doplňuje Ondřej Velc.

Jelikož cvičení pro zdraví se stává více oblíbenější, vedlo to společnost Alfréd k tomu, že mimo 30minutového kruhového tréninku nabízí pro členky ve fitness Contours i nutriční a motivační poradenství. Společnost tak reagovala na trend zdravého životního stylu, kdy se na trhu objevuje mnoho firem nabízejících poradenství v oblasti výživy.

Oblíbenost fitness a konceptů zaměřených na redukci hmotnosti ve franšízingu rostl. Loni počet těchto franšízových systémů dle statistik Franchising Report 2013, který zpracovává společnost PROFIT system, dosáhl 17. Za rok 2014 by měl přesáhnout číslo 20. Franšízově se ve fitness rozvíjejí například ještě společnosti Expreska, Fitness Olgy Šípkové či Hany Bany.