Počet Konopných lékáren se blíží 20 a všechny jsou v rukou franšízantů. Zákazníci mohou výrobky z konopí nakoupit v Praze, Brně, Havířově, Kladně, Teplicích či Olomouci.
Pátek
19.12.2014
Osvěta léčebných výrobků z konopí začíná přinášet své ovoce. Konopné lékárny navštěvuje více lidí a síť roste.
 

Léčivé účinky rostliny konopí se dostávají do povědomí lidí. Osvětu jim dělá také společnost Carun Pharmacy, která přivedla na český trh koncept Konopných lékáren. V nich mohou zákazníci najít produkty s nízkou povolenou hladinou THC do 0,3 %. O tom, že si lidé více kupují tyto výrobky, svědčí i zvětšující se síť Konopných lékáren v Česku.

Konopné lékárny se začaly objevovat v Česku v minulém roce a díky originálnímu produktu se rychle rozšířily po celé republice. Nově se otevírá pobočka  v Teplicích a připravují se další, a to v Uherské Hradišti a Zlíně. Jak pro portál Franchising.cz uvedl exkluzivně zakladatel franšízového konceptu Konopných lékáren Jiří Stabla, na další lékárnu se mohou těšit také obyvatelé Brna. „Strach pomalu z lidí opadává. Lékárny často navštěvují handicapovaní spoluobčané. Velké povědomí o lékárnách a produktech z konopí mají starší občané. Mezi návštěvníky jsou lidé s roztroušenou sklerózou i maminky s dětmi,“ vyjmenovává zákazníky Jiří Stabla.

Společnost Carun Pharmacy hodlá díky franšízovým Konopným lékárnám pokračovat v šíření dobrého jména léčivých účinků. „Lidé mají možnost zjistit, jaké má konopí účinky v té nejlepší formě,“ dodává Jiří Stabla s tím, že se firma neustále stará o doplňování portfolia. Zákazníci si tak mohou pořídit výrobky od mastí po víno.

V českých končinách se však stále prosazuje názor, že konopí je především droga, která škodí a úřady jsou ke Konopným lékárnám spíše skeptické. „Naposledy se ozvala Česká lékárenská komora, která mi doporučovala, abych pro pobočky nepoužíval název lékárna, protože by prý mohl mást zákazníky," upozorňuje Jiří Stabla.