Letošní rok odhaduje firma Okay Market obrat ve výši 120 milionů korun.
pondělí
05.01.2015
Prodejny Okay Market se úspěšně uchytily v Brně. Franšízanty však společnost chce i v dalších městech.
 

Není to tak dávno, co se objevila informace, že obchodní řetězec Interspar opustí Českou republiku a jeho prodejny převezme Albert. Mezi velkými společnostmi probíhá boj o zákazníka, jelikož lidé už nenakupují v hypermarketech v takovém měřítku jako dříve. Posilují menší obchody. Jedním z nich je i Okay Market.

Franšízových prodejen Okay Market funguje v Česku 11. „Prodejny primárně otevíráme v lokalitách, kde je vysoká koncentrace obyvatel. Prozatím jsme je otevírali pouze v Brně. Bylo to z důvodu doladění logistických a dalších důležitých procesů. Od roku 2015 bychom naši maloobchodní síť rádi rozšířili i do dalších měst,“ komentuje začátky a plány obchodní ředitel Karel Ulman.

Firma věří, že v letošním roce by mohly obchody dosáhnout obratu 120 milionů. Napovídají tomu i výborné výsledky za loňský rok. „Minulý rok považujeme za úspěšný, dosáhly jsme nárůstu tržeb o 25 % a dařilo se nám otevřít i další prodejny,“ dodává Karel Ulman. Obchody fungovaly do roku 2012 ve vlastní režii, následně ji firma převedla do franšízových.

Lidé znovu objevili trend malých obchodníků prodávajících své zboží v malých krámcích. Hypermarkety už nejsou v kurzu. Toho si všímá i Karel Ulman: „Navštěvování těchto obchodních kolosů bylo velice moderní a lidé v nich trávili spoustu času. Nyní mi přijde, že si lidé začínají více vážit svého času a snaží se jej trávit co nejefektivněji.“

Zájemce o provozování vlastního obchodu Okay Market se musí připravit na poplatek za franšízovou licenci ve výši 200 tisíc korun. Ta obsahuje veškerou podporu. Vybavení obchodu zboží vyjde na 650 tisíc, záleží však na velikosti prodejny.