pondělí
12.01.2015
Franšízová společnost Svět zdraví loni zvýšila počet svých poboček v Česku i na Slovensku. Výkonná ředitelka firmy Marta Nosková prozradila, že nově bude Svět zdraví působit v Polsku.
 

Svět zdraví je na trhu od roku 2011, za tu dobu už si v oboru vybudoval velmi slušné jméno. Můžete říci, jak se firmě dařilo v loňském roce? Co se zejména podařilo?

Světu zdraví se loni dařilo dobře. Otevřeli jsme v České republice dalších 6 poboček a rozšířili jsme i naši franchisovou síť na Slovensku. Také jsme ve vybraných pobočkách zavedli několik nových služeb, například vyšetření cévního systému nebo mikroskopické vyšetření krve, které si klienti ihned oblíbili – prohlédnou si svoji kapku krve zvětšenou mikroskopem za doprovodného výkladu odborníka. Na vlastní oči tak vidí, zda jim hrozí například dna nebo jiné onemocnění a celkově současný zdravotní stav organismu. Díky okamžitému vysvětlení, jež se jim dostává od specialisty, získávají aktuální a velmi přesný přehled o stavu uvnitř svého organismu, což je pro ně velmi motivační. Na žádost našich klientů jsme rozšířili i produktovou řadu o oblíbený doplněk stravy Omegu 3 Premium + Q10. 

Kolik máte v tuto chvíli franchisových poboček? Kam byste dále chtěli pobočky směřovat?

Momentálně máme 55 poboček v Česku a 15 na Slovensku. V lednu zahajujeme činnost v Polsku, kde budujeme franchisovou síť pod značkou SUNKINS – Lżejsze życie. Pobočkám i našim klientům chceme nadále nabízet nové kvalitní služby i produkty a být tak o krok vpřed před konkurencí. Chceme, aby naši klienti nejen trvale zhubli, ale aby jim nový zdravý životní styl přešel přímo "do krve". Proto neustále vymýšlíme, jak našim klientům pomoci se lépe orientovat nejen ve výběru vhodných potravin, ale i ve volbě vhodných pohybových aktivit. Plánujeme se také více zaměřit na specifické cílové skupiny, které vyžadují konkrétní stravovací režim, např. celiaky, těhotné ženy, maminky, klienty s diabetem nebo osoby postižené civilizačními chorobami (vysoký krevní tlak, vysoký cholesterol a další). Chceme se více zaměřit i na dětskou výživu, protože dětská obezita je v Česku velmi rozšířená.

Ovlivnila nějak Vaše zboží a služby nová DPH ve výši 10 %?

Ta se týká jen léků, kojeneckého zboží a knih, tedy sortimentu, který nenabízíme. Proto se snížená sazba DPH našich produktů a služeb netýká.

Spustili jste novou službu sportovní výživy.  Jací klienti ji vyhledávají?

O sportovní výživu je velký zájem. Naší výhodou je, že jsme jediná franšízová síť v ČR, která se výživou sportovců zabývá plošně. V tuto chvíli máme na sportovní výživu odborně vyškolených přes 40 specialistů na 33 pobočkách včetně některých slovenských. Službu využívají nejen sportovci na profesionální úrovni, ale je určená i pro takzvané „hobíky“, kteří se účastní různých masových a dnes tolik vyhledávaných sportů, jako je např. běh nebo cyklistika, a chtějí pomocí stravy vylepšit svůj výkon.