Kebaby podávané od mistra

Česko a Slovensko jsou země, kde chce franšízový koncept Mr. KEBAB vytvořit síť. Nebrání se však rozvoji ani v okolních zemích.
Úterý
27.01.2015
Franšízový koncept Mr. KEBAB se nebojí plagiátorů a myslí na expanzi. Česko a Slovensko jsou v hledáčku jako první.
 

Ve fastfoodových řetězcích nalezneme především oblíbené hamburgery, avšak portfolio jídel v restauracích rychlého občerstvení nabízí více možností. Mezi ně se řadí například kebaby, na které se zaměřila společnost Mr. KEBAB, jež hodlá svůj stejnojmenný koncept rozšířit i do Čech. Pomocí franšízy se rozvíjí na Slovesnku a stejným způsob hodlá využít i u nás.

Loňský rok byl pro firmu Mr. KEBAB ve znamení zdokonalování konceptu, aby byl ve všech směrech připraven k expanzi. „Novinek a inovací bylo opravdu mnoho, ale naše mravenčí práce se vyplatila. Můžu říci, že i minulý rok pokračoval růst našeho obratu, který byl 10 %. Je to už třetím rokem, kdy naše tržby rostou,“ komentuje uplynulý rok jednatel firmy Ľubor Lelovits.

Zákazníci mohou zatím nakoupit kebaby na dvou místech v Košicích, avšak zájemci o franšízovou licenci, která vyjde na 10 tisíc eur, se ozývají i z jiných měst. Společnost vidí potenciál na Slovensku v počtu až 20 restauračních míst. Koncept firma nastavila jak na rozvoj na Slovensku, tak také v České republice. Nebrání se ale ani vstoupit do dalších států.

Nápad provozovat stánky s kebaby oceňují i jiní podnikatelé a zajímavý koncept bohužel vedl i k tomu, že firma Mr. KEBAB se setkala i s plagiátory. „V Maďarsku jsme vyhráli soudní spor o naši ochrannou známku. I na Slovensku se plagiátoři našli, tam však stačilo jen upozornění,“ vyjmenovává problémy Ľubor Lelovits s tím, že v Jižní Korey podvodníci už rozšiřují síť velmi podobnou té, co vymyslel Mr. KEBAB. Možnosti řešit problém až tak daleko jsou naneštěstí omezené.

Firma se ale nevzdává a expanzi do okolních států se nebrání. V jejím hledáčku jsou především Maďarsko a Rakousku, zájemci se ozývají i ze Španělska a Řecka. Základem však bude nejdříve uchopit koncept Mr. KEBAB tím správným směrem, než jej bezmyšlenkovitě rozvíjet.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014