The adventures of Hocus and Lotus je metodikou výuky cizího jazyka, která je určena dětem od 1,5 roku do 10 let. Pochází z Itálie a její výuková centra se nachází ve 13 zemích světa.
pondělí
02.02.2015
Ředitelka společnosti Light Point, která zastupuje franšízový koncept The adventures Hocus a Lotus, Veronika Ivakina v rozhovoru nastínila další směřování firmy na českém trhu.
 

Jak byste zhodnotila rok 2014 pro franšízový koncept The adventures Hocus a Lotus? Co se Vám podařilo?

Rok 2014 si dinokrokové Hocus a Lotuska zpříjemnili návštěvou veletrhů a programů pro děti v Praze, Brně a Havlíčkově Brodu. Díky svému šarmu a znalostem cizích jazyků si je oblíbilo mnoho dětí. Takže se těšíme nejen z nárůstu studentů, ale i zájmu o studium cizích jazyků již od raného věku.

Jaké plány máte pro letošní rok? Co byste chtěli stihnout?

V roce 2015 představíme dětem Dino-pracovní sešit, který bude skvělým doplňkovým výukovým materiálem na doma pro malé i velké. V květnu bude školení pro nové magické lektorky, které se zapojí do našeho týmu. Od září 2015 plánujeme otevřít další franšízovou pobočku v Praze a  Břeclavi.

Jak se do vzdělávání dětí angažují rodiče?

Každé dítě má doma CD a DVD s příběhy dinokroků Hocuse a Lotusky. Rodiče tak mohou společně s dětmi poslouchat písničky a dívat se na pohádky v cizím jazyce. Nejdůležitější je čas, který rodiče společně s dětmi tráví. Proto pořádáme pravidelné akce pro rodiny s dětmi. 

Musí Váš franšízant mít odborné vzdělání či stačí volná živnost?

Nejdůležitější je láska k cizímu jazyku a dětem, pedagogické vzdělání v oboru je výhodou, ale ne podmínkou.  

Nabízíte výuku v 5 jazycích. O jaký jazyk je největší zájem a plánujete jejich počet rozšířit?

Největší zájem v mateřských školách a centrech je o anglický jazyk. Prozatím se rozšíření nabídky jazyků nechystá.

 

Více informací o franšízovém konceptu Hocus a Lotus si můžete přečíst také v novém čísle magazínu Vlastní firma FRANCHISING, který vychází tento týden.