Přírodní kosmetika v popředí

Dohromady se v Česku nachází 56 poboček kosmetické firmy Yves Rocher. Polovina z nich se rozvíjí na bázi franšízy.
Neděle
08.02.2015
Firma Yves Rocher vkročila do nového roku úspěšně. V nabídce má pro franšízanty další pobočky.
 

Jednou z oblíbených franšíz, o kterou mají začínající podnikatelé zájem, je kosmetická firma Yves Rocher. Společnost pocházející z Francie může směle mluvit o úspěchu, v Česku si její přípravky vyrobené z rostlin zákazníci kupují už 25 let. Firma Yves Rocher většinu svých poboček řídí jako vázanou franšízu, tedy dává svou pobočku franšízantovi do pronájmu.

Počet vlastních poboček Yves Rocher dosahuje počtu 29, z čehož do 5 hledá firma franšízanty. „Rádi bychom našli vhodné franšízanty do našich prodejen v Karlových Varech, Teplicích, Liberci, Mladé Boleslavi a Jihlavě,“ vyjmenovává lokality manažerka franšízové sítě Zuzana Rabíková a dodává, že na jaře k nim přibude ještě prodejna v Táboře.

V síti Yves Rocher se objeví i typicky čistá franšíza, což znamená, že franšízant není v podnájmu Yves Rocher. Není jich však mnoho. V nejbližší době společnost takovou otevře v Českých Budějovicích. Pobočky se dočká i Kladno, v něm bude držena v rukou Yves Rocher.

Mohlo by se zdát, že trh kosmetiky nalezl už svůj vrchol, ale není tomu tak. Právě naopak, jelikož trh získává nové zákazníky – muže. „Nejen my, ale i ostatní kosmetické firmy reagují na zvyšující se poptávku mužů o péči o pleť,“ upozorňuje na trend Zuzana Rabíková s tím, že ženy zase touží po sjednocené a bezchybné pleti.

Zároveň si také zákazníci více uvědomují dopad na životní prostředí a vyhledávají výrobky společností, pro které je otázka ochrany biodiverzity důležitou hodnotou.


Populární na fóru