Do konce tohoto roku chce mít Žabka až 100 prodejen. Doskáče tam?
pondělí
16.02.2009
Své aktivity chce franchisový řetězec tzv. convenience marketů dál posilovat. Na konci roku chce mít až 100 obchodů.
 

Již na konci loňského roku měl řetězec ze stáje investiční společnosti Penta, která jej koupila v Polsku a začala rozvíjet i u nás, měl kolem 30 obchodů. Hlavně to bylo v Praze a středních Čechách. V expanzi chce síť pokračovat i tento rok. Na jeho konci chce mít na 100 otevřených obchodů, to představuje zhruba šest ochodů v jednom měsíci.

Také na Moravu

Podle šéfa Žabky Zdeňka Linharta chce řetězec rozšířit svou expanzi i za hranice středních Čech. Zajímá ho totiž i Morava. "Jsme tam malinko limitování tím, že ať je to Brno, Ostrava či Olomouc, tak tam musíme mít najednou na jednom místě aspoň deset jednotek," řekl Linhart pro ČTK. Konečným číslem v Česku by mělo býž 250 Žabek. Svým franchisantům nabízí Žabka svůj koncept bez vstupního poplatku i investice.

Z Polska do Čech

Původní polský koncept Žabka koupila předloni investiční skupina Penta za 3,7 miliardy korun.. Postupně chce tento koncept rozšiřovat také na Slovensko. Žabky jsou menší samoobslužné obchody o rozloze 50–100 m2. Ve světě mají svůj vzor například v řetězci 7Eleven, který se v loňském roce stal podle časopisu časopis Entrepreneur nejlepším franchisovým konceptem na světě.