Společnost Contours Express International byla založena v USA ve státě Kentucky roku 1998 panem Darenem Carterem. Aktuálně působí ve 30 zemích
Čtvrtek
19.02.2015
Franšízová fitness centra Contours obsazují Českou republiku. Letos by firma chtěla otevřít další centra, jak v Praze, tak v ostatních městech.
 

Franšízová síť fitness studií pro ženy Contours využívající tzv. 30 minutového tréninku zlepšuje své služby pro klientky. Už dříve tento způsob cvičení získal na velké oblibě, ale firma Alfréd, která drží master-franšízovou licenci pro Česko a Slovensko, neusnula na vavřínech a přináší další novoty. Velký důraz je kladen na trenérky a komplexnost celkového cvičebního procesu.

Propojujeme koncept s nutričním poradenstvím, o které zaznamenáváme stále větší zájem. Cvičení má totiž lepší výsledky, pokud se kombinuje se správně nastaveným jídelníčkem. Snažíme se tak propojovat tyto dva prvky tak, aby se členkám hodil na míru,“ upozorňuje Ondřej Velc, jednatel firmy Alfréd. Ženy se mohou těšit i na motivační poradenství v centrech Contours, na kterém ještě firma teprve pracuje.

Pod fialovou barvou značky Contours mohou ženy cvičit na 27 místech. Cíl obsadit veškerá větší města už společnost pomalu splňuje. Letos by chtěla pokračovat v otevírání dalších studií. „Hodláme posílit pozici v Praze rozšířením naší sítě a dále otevřít alespoň 5 center Contours v dalších městech mimo Prahu,“ dodává Ondřej Velc.

Zájemců o licenci se ozývá dle Ondřeje Velce spousta, nicméně ne všichni mohou získat možnost otevřít si své vlastní studio. Největším problém pro potenciální franšízanty zůstávají finance. Licence Contours si mohou zájemci pořídit za 145 tisíc korun, celkové investice včetně pořízení licence vyjdou na asi 750 tisíc korun. Záleží však na místě, kde by se centrum nacházelo.