Pondělí
23.02.2015
Franšízový koncept Subway chystá v ČR velkou expanzi. Development Coordinator for CEE Countries Kryštof Olsen přiblížil, jaké plány má Subway i v dalších zemích.
 

Rok 2014 je za námi. Jak byste jej zhodnotil pro franšízový koncept Subway v Česku?

V České republice má sídlo naše kancelář pro Střední a Východní Evropu.  Co se týče místního trhu, náš rozvoj je v souladu s dlouhodobým plánem, což platí i pro rok 2014.

Subway působí v Česku už delší dobu, ale jeho rozvoj byl pomalejší. Čím si to vysvětlujete?

Prioritou Subway ve Střední Evropě bylo dosud hlavně Polsko, kde v této době máme již stabilní místo na trhu, po Polsku následoval Balkán. Rozvoj v České republice je počínaje letoškem  jednou z našich priorit.

Jaké plány máte pro letošní rok?

Vzhledem k našim úspěchům v zahraničí, o kterých se zmiňují v poslední době stále více česká média, evidujeme zvýšený počet zájemců o naši licenci, z čehož máme velkou radost. Momentálně jednáme s několika zájemci o naši franšízu,  a pokud všechno půjde dobře, budeme otevírat nové restaurace.

Gastronomický trh zažívá v Česku konsolidaci. Jak se na něj díváte vy?

Každý trh má určitá specifika, podle kterých přizpůsobujeme náš rozvoj. Pro nás je pozitivní trend, že lidé zde stále více upřednostňují kvalitu před kvantitou a preferují zdravější jídlo.

Z Prahy řídíte i rozvoj v dalších zemích Evropy. Jaká je situace jinde? Jak byste ji srovnal s Českem?

Na území Střední a Východní Evropy jsou země, které z hlediska počtu restaurací považujeme za rozvinuté, například Polsko. To je hned po Rusku naším největším trhem. Polský trh se rozvíjí dynamicky již několik let, počet restaurací neustále roste. V nadcházejících měsících na tomto trhu dosáhneme restaurace číslo 100. Bulharsko je zase trhem, kde máme nejvyšší prodej jednotek v průměru na restauraci v rámci celé Evropy. Jen zde je otevřeno 36 restaurací a rozvíjíme se dál.

Pak jsou zde země, kde evidujeme obrovský zájem o poskytnutí naší licence, bohužel například na Ukrajině je z pochopitelných důvodů náš rozvoj pozastaven. Speciálním případem je pak Kazachstán, kam se chystáme vstoupit příští rok a již dnes zaznamenáváme každý týden desítky e-mailů a telefonátů s žádostmi o informace. 


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014