Česko je priorita
Rok 2014 je za námi. Jak byste jej zhodnotil pro franšízový koncept Subway v Česku?
V České republice má sídlo naše kancelář pro Střední a Východní Evropu. Co se týče místního trhu, náš rozvoj je v souladu s dlouhodobým plánem, což platí i pro rok 2014.
Subway působí v Česku už delší dobu, ale jeho rozvoj byl pomalejší. Čím si to vysvětlujete?
Prioritou Subway ve Střední Evropě bylo dosud hlavně Polsko, kde v této době máme již stabilní místo na trhu, po Polsku následoval Balkán. Rozvoj v České republice je počínaje letoškem jednou z našich priorit.
Jaké plány máte pro letošní rok?
Vzhledem k našim úspěchům v zahraničí, o kterých se zmiňují v poslední době stále více česká média, evidujeme zvýšený počet zájemců o naši licenci, z čehož máme velkou radost. Momentálně jednáme s několika zájemci o naši franšízu, a pokud všechno půjde dobře, budeme otevírat nové restaurace.
Gastronomický trh zažívá v Česku konsolidaci. Jak se na něj díváte vy?
Každý trh má určitá specifika, podle kterých přizpůsobujeme náš rozvoj. Pro nás je pozitivní trend, že lidé zde stále více upřednostňují kvalitu před kvantitou a preferují zdravější jídlo.
Z Prahy řídíte i rozvoj v dalších zemích Evropy. Jaká je situace jinde? Jak byste ji srovnal s Českem?
Na území Střední a Východní Evropy jsou země, které z hlediska počtu restaurací považujeme za rozvinuté, například Polsko. To je hned po Rusku naším největším trhem. Polský trh se rozvíjí dynamicky již několik let, počet restaurací neustále roste. V nadcházejících měsících na tomto trhu dosáhneme restaurace číslo 100. Bulharsko je zase trhem, kde máme nejvyšší prodej jednotek v průměru na restauraci v rámci celé Evropy. Jen zde je otevřeno 36 restaurací a rozvíjíme se dál.
Pak jsou zde země, kde evidujeme obrovský zájem o poskytnutí naší licence, bohužel například na Ukrajině je z pochopitelných důvodů náš rozvoj pozastaven. Speciálním případem je pak Kazachstán, kam se chystáme vstoupit příští rok a již dnes zaznamenáváme každý týden desítky e-mailů a telefonátů s žádostmi o informace.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
U solné terapie toto známé rčení skutečně platí. Franšízové Centrum Solné terapie CST ze Slovinska na tom staví úspěšný byznys. Nyní míří i na český trh.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...