Tesco to v České republice nejsou jen hypermarkety a supermarkety. Britský řetězec zde stojí i za obchody značky Žabka.
Úterý
03.03.2015
Britská maloobchodní síť zvažuje opuštění zemí střední a východní Evropy. Odejít by dle slovenského tisku mohla i z Česka.
 

Ukončení působení britského řetězce by se dle deníku SME, který se odvolává na informace od nejmenovaného britského investora, mělo týkat i Slovenska, Maďarska a Polska. „Slovenské aktivity Tesca se mohou prodávat v balíku společně s Maďarskem, Českem a možná Polskem. Druhý scénář pak počítá s prodejem celých sítí v jednotlivých zemích zvlášť,“ řekl SME britský investor, který je údajně obeznámený s ozdravným plánem Teska. Společnost Tesco ČR informace nekomentovala.

Na stole je však dle investora také možnost, že Tesco v těchto jmenovaných zemí zůstane, ale bude prodávat jednotlivé prodejny tak, aby získalo dodatečné finanční zdroje a zefektivnilo fungování stávající sítě. Právě s tím už Tesco v České republice začalo, když na počátku letošního roku uzavřelo hypermarket v Ústí nad Labem a jeden ze supermarketů v Praze.

Společnost Tesco v České republice neprovozuje jen zmíněné hypermarkety a supermarkety. Prostřednictvím Tesco Franchise na našem trhu rozvíjí také síť Žabka, jejíž pobočky jsou provozovány franšízovými partnery. Právě Žabka navázala v loňském roce spolupráci s benzinovými pumpami značky Lukoil. Na nich budou provozovány Žabky též a také pomocí franšízy.


/1/
zobrazit více