Naturhouse v letošním roce plánuje otevření 10 až 15 nových provozoven.Zaměřovat se však chce i nadále na udržení kvality poskytovaných služeb celé sítě i kompletní servis, který franšízantům poskytuje centrála
pondělí
30.03.2015
Síť výživových poraden Naturhouse chce i v letošním roce zvyšovat svůj podíl na trhu.
 

Značka tak chystá otevření minimálně deseti nových poboček, vyloučena však není ani větší expanze. V současné době na trhu funguje 73 poboček Naturhouse, z nichž 60 je plně v rukách franšízantů. Zbylých 13 pak provozuje sám master-franšízant konceptu. Ani toto však nemusí být setrvalý stav.

Naturhouse totiž dává zájemcům o franšízové licence možnost odkoupit i stávající vlastní pobočky. Momentálně jich tak nabízí oněch 13, které síť otevřela proto, aby obsadila lokality, v nichž vidí potenciál. „Pokud se v daném místě, které má pro Naturhouse potenciál, nevyskytne vhodný franšízant, otevíráme zde pobočku sami. Tu pak kompletně zavedeme a jsme připraveni ji již plně zaběhnutou, se stálou klientelou a s proškoleným personálem předat franšízantovi,“ prozrazuje Jan Gonda, master-franšízant sítě Naturhouse pro ČR a SR s tím, že momentálně značka nabízí ke koupi fungující výživové poradny hned v několika krajích naší republiky včetně Prahy.

O tom, že zájem o koupi již zavedených poboček je, svědčí i fakt, že zájemci o franšízu jsou ochotni si připlatit zvýšenou pořizovací cenu za takovou pobočku. Nelze však říci, že by se tak dělo výrazně na úkor otevírání poboček úplně nových. Stále totiž dle Jana Gondy efektivně funguje otevírání poboček samotnými franšízanty.