První pobočka The Little Gym v ČR byla otevřena na konci března 2010 v Praze na Andělu. V roce 2011 se společnost FunLand stala master-franchisorem pro ČR a SR.
Čtvrtek
02.04.2015
Cvičení pro děti The Little Gym oslavilo v březnu významné výročí. Do dalších let chystá další rozvoj.
 

Poté, co společnost FunLand, která za konceptem The Little Gym stojjí, z pozice master-franšízanta pro Českou republiku a Slovensko otevřela první pobočky v obou hlavních městech, nadechla se k dalšímu rozvoji. Letos by se tak Česko mělo dočkat první franšízové pobočky této sítě, a to v Ostravě. Ta by měla začít fungovat během léta. V této chvíli jsme také v závěrečných jednání o smlouvě s kandidátem v dalším velkém městě na Moravě. Nikoho asi nepřekvapí, že tentokrát jde o Brno,“ prozrazuje David Mašát, jednatel společnosti FunLand s tím, že na nezájem z dalších měst jak od nás, tak i od našich východních sousedů, si koncept nemůže stěžovat.

Důvodem, proč se může zdát rozšiřování sítě na trhu pomalé, je důsledné vyhodnocování jednotlivých uchazečů o licence. „The Little Gym je koncept, který své franšízové licence uděluje, tedy nelze říct, že jsou běžně „na prodej“. Zájemce je pro nás kandidátem a měl by nás přesvědčit, že je kandidátem vhodným. The Little Gym není jen práce a business, ale je to trochu i styl života. Přinášet malým dětem radost ze cvičení a být součástí jejich vyrůstání je velmi motivující, ale zároveň i velmi náročné,“ vysvětluje David Mašát.

Součástí strategie společnosti, je také nechat si hlavní města pro provozování vlastních poboček. Není tedy možné ucházet se o franšízové licence pro Prahu a Bratislavu. To však neznamená, že by se v těchto městech koncept nechtěl dále rozšiřovat. „Již druhým rokem intenzivně hledáme prostory pro druhou pražskou pobočku,“ říká David Mašát s tím, že najít vyhovující prostory je někdy těžké. Požadavky na ně jsou totiž poměrně náročné. Musí být totiž jak v dosahu MHD, tak i v lokalitě, kde je bezproblémové parkování. „Místo však musí splňovat i další kritéria, co se týče velikosti, světel, zázemí, a podobně,“ dodává Mašát.