Franšízant jazykové školy Empire by měl disponovat výbornou znalostí angličtiny a pedagogickými dovednostmi. Nesmí mu však chybět ani podnikatelský duch.
Pátek
03.04.2015
Franšízová síť jazykových škol Empire chystá další růst pobočkové sítě.
 

Škola, která na tuzemském franšízovém trhu působí od roku 2004, tak hledá další franšízanty. Díky nim chce rozšířit počet poboček na trhu. Dnes jich u nás najdeme 23, z nichž 22 provozují právě franšízoví partneři. Na Slovensku pak má síť 37 poboček, z toho 35 franšízových.

Empire jazyková škola vlastní exkluzivní licenci na Direct Method. Jde o licencovaný systém výuky, určený pro výuku cizích jazyků, který je založen na přímé metodě výuky cizího jazyka. Metodicky je tedy postaven na řízené konverzaci, při které se studenti učí přímo tak, že mluví. Při řízené konverzaci jde o systém otázka-odpověď, při kterém je student "nucený" odpovídat bez dlouhého přemýšlení. Tím pádem nemá reálně čas zamýšlet se nad překladem a "musí" odbourat strach z mluvení,“ vysvětluje Adela Masaryková ze společnosti EMPIRE - jazyková škola.

Zájemce o franšízovou licenci tohoto konceptu čeká vstupní poplatek ve výši 25 tisíc korun, který pokrývá investici do vstupního školení. Dále musí být připraven na to, že ročně bude franšízorovi odvádět licenční poplatek v hodnotě 20 tisíc korun. „Na franšízanty však nečekají žádné další měsíční poplatky naší společnosti,“ doplňuje Masaryková s tím, že díky zapojení do franšízové sítě získá podnikatel mimo jiné speciálně vytvořené učebnice, které není možno koupit mimo licenční systém.