Štrbské Presso bylo postaveno pro široké masy Čechů a Slováků, kteří vyhledávají kvalitní kávu.
pondělí
06.04.2015
Pro chuťové pohárky Čechů a Slováků vznikl u našich sousedů nový koncept Štrbské Presso.
 

Značka, která začala na slovenském trhu fungovat v červnu loňského roku, si vytýčila poměrně smělé cíle. Během pěti let chce otevřít 70 až 150 franšízových poboček, které chce mít nejen doma, ale nebrání se ani vstupu na náš trh. „Během pár měsíců jsme připravili jako jeden z potenciálních prodejních kanálů celý koncept tak, aby byl schopen nabídnout nejen zajímavý sortiment, ale také podporu a péči o franšízantů, " vzpomíná jednatel společnosti Štrbské Presso Michal Pollák.

Jak majitel značky zmiňuje, Štrbské Presso bylo postaveno pro široké masy Čechů a Slováků, kteří vyhledávají kvalitní kávu. Proto v budoucnu by velmi rádi s konceptem vstoupili i na český trh. Vyloučena však není ani expanze na další trhy. "Ne však s tímto názvem. Pro zahraniční trhy máme připravené jiné alternativy se stejným logem, např. Alpine Espresso," upozorňuje Pollák.

Koncept "Micro coffe Shop" Štrbské Presso nabízí alternativu malého obchodu s kavárničkou, jde tedy o nízkonákladové zřízení. Ve vztahu k tomuto, franšízantem může být začínající podnikatel či "páry", které se přímo nebo částečně účastní pracovního procesu. "Samozřejmě tento projekt je možné přizpůsobit dle potřeb i pro větší kavárenské provozy," dodává Pollák.