Krása jako výnosný byznys

Důkazem toho, že podnikání v této oblasti kvete, je i velký počet provozoven, které na českém trhu fungují. Podle studie Franchising Report Česká republika fungovalo na českém trhu na konci loňského roku 1811 poboček, které provozovaly společnosti pečující o zdraví, tělo a krásu jejich klientů. Z tohoto počtu bylo 1234 poboček franšízových.
Středa
08.04.2015
Péče o krásu, tělo a zdraví. Češi za ni utrácejí čím dál více. Vydělávají na tom i franšízy.
 

Na tuzemském trhu funguje momentálně zhruba 1300 franšízových poboček, které se starají o krásu, zdraví a kondici svých klientů. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Franchising Report Česká republika, který každoročně zpracovává poradenská společnost PROFIT system. Již několik let za sebou můžeme být také svědky růstu, co se počtu konceptů v kategoriích Krása a fitness a Kosmetika a zdraví týká.

V oblasti Krása a fitness působilo na konci loňského roku na českém trhu 19 franšízových systémů, což představuje téměř 8% podíl na celém trhu franšíz. V sekci Kosmetika a zdraví pak v tuzemsku fungovalo 14 systémů, které tak zabírají zhruba 6 % trhu. Mezi značky, které můžeme do této skupiny zařadit, patří například síť obchodů s rostlinnou kosmetikou Yves Rocher, fitness kluby BodyBody, výživoví poradci Svět zdraví, Naturhouse nebo Systém asistovaného hubnutí.

„Loňský rok byl ve znamení zvyšování počtu franšízových konceptů věnujících se primárně o zdraví krásu a kondici zákazníků. V sektoru Krása a fitness přibyly dva nové koncepty, což značí dozrávání trhu v této oblasti. Počet neroste skokově, ale pozvolna, což může ukazovat rozvahu franšízorů při vstupu na náš trh,“ říká Marek Halfar, jednatel společnosti PROFIT system. Konstantní růst zaznamenaly i značky z oblasti Kosmetika a zdraví, kam patří i obchody nabízející produkty na hubnutí a současně poradenství jak zhubnout.


Populární na fóru