Ve střední a východní Evropě pečuje o značku Skechers dceřiná společnost Skechers CEE. Ta plánuje v následujících třech až pěti letech zdvojnásobit prodeje v tomto regionu.
Čtvrtek
09.04.2015
Americká značka Skechers otevřela první monobrandový obchod v České republice.
 

Slavný „Brouk“ Ringo Starr, zpěvačka Demi Lovato nebo modelka Kelly Brook. Ti tři mají jedno společné, a to lásku k botám americké značky Skechers. Od 9. dubna můžeme do obchodu tohoto celosvětově známého brandu zavítat i u nás, a to v pražském nákupním centru Atrium Flora. Právě tam otevřela společnost Vestio Fashion, držitel master-franšízové licence pro ČR i SR, první pobočku.

Značka plánuje v České republice otevřít 20 až 25 poboček, všechny budou provozovány master-franšízantem. „V první fázi je expanze zaměřena na velká nákupní centra a dále na centra měst a pěší zóny. V pozdějším období rozvoje maloobchodní sítě budeme určitě zvažovat i lokality v menších městech a menších obchodních centrech,“ prozradil Jan Lansberg, jednatel společnosti Vestio Fashion. Na Slovensku by pak měl být prostor o 10 až 15 filiálek značky Skechers.

Americkou firmu Skechers založili v roce 1992 Robert Greenberg a jeho syn Michael v Kalifornii. V průběhu 90. let a na počátku nového tisíciletí si značka získala příznivce po celém světě. „V roce 2013 jsme byli oceněni Značkou roku v kategorii novinky v obuvi a za vynikající design v běžecké a dětské obuvi. V roce 2014 jsme se stali Společností roku na americkém trhu,“ řekl na slavnostním otevření obchodu Marvin Bernstein, managing partner značky Skechers, která měla loni celosvětově dosáhnout obratu ve výši 2,4 miliardy dolarů.