Investice do zdraví je i v krizi stabilní

Úterý
24.02.2009
Říká v rozhovoru pro portál FranchisingINFO.cz šéf franchisové sítě NATURHOUSE Jan Gonda.
 

Může současná finanční krize nějakým způsobem ovlivnit oblast zdraví, ve které podnikáte?
Ochota investovat do zdraví a prevence se může u některých společenských skupin díky finanční krizi snižovat. Zdraví však patří mezi nejdůležitější hodnoty, a proto je oblast, ve které podnikáme, jedna z nejstabilnějších. To ukazuje i praxe.

Je podle Vás zapojení podnikatelů do franchisových systémů možnou obranou proti krizi?
Ano, bude ale záležet na odvětví, ve kterém chce podnikatel začít podnikat. Pokud je systém zajímavý a nabízí zajímavé, kvalitní služby a zboží s kvalitním servisem a poradenstvím, může obstát i ve finanční krizi. Právě oblast zdraví se v této době jeví jako perspektivní s potenciálem generovat zisk.

Jak jste spokojen s rozvoje sítě NATURHOUSE v loňském roce?
Realizovali jsme legislativní kroky spojené s prodejem více než 60 druhů doplňků stravy a potravin. Otevřeli jsme první pilotní prodejny v Českých Budějovicích a Trnavě. Stali jsme se také členy České asociace franchisingu. S dalšími franšízanty vybíráme místa pro otevření obchodu.

Na jaké území se při rozvoji budete soustředit?
V současné době se nejvíce zaměřujeme na města s 50 tis. a více obyvateli v ČR a SR. Při splnění vstupních podmínek je možné centrum NATURHOUSE zavést i ve městech s více než 20 tis. obyvatel. Zde nejlépe a dostatečně rychle funguje šíření dobré pověsti center u klientů, a to poměrně v krátké době po první návštěvě.