V minulém roce začala značka UGO své ovocné a zeleninové šťávy dodávat také do hotelových sítí a obchodních řetězců. Jedním z nich je Globus.
Středa
13.05.2015
Společnost Kofola snížila v prvním kvartálu meziročně prodeje. Ugovy čerstvé šťávy však vykázaly růst.
 

Právě příjmy z prodeje zeleninových a ovocných šťáv UGO, které se v prvním čtvrtletí zvýšily o 59 procent, mohou nápojářskému gigantovi dělat radost. Naopak celkové prodeje společnosti klesly v letošním prvním čtvrtletí meziročně o 3,8 procenta. Vliv na hospodářský výsledek měla dle vyjádření společnosti složitá situace na polském trhu a také fakt, že se firma snažila i přes riziko mírného snížení objemu prodejů soustředit na zvyšování ziskovosti.

Na zdravé nápoje vsadila Kofola v roce 2013, kdy koupila 75procentní podíl v síti juice barů Ugova čerstvá šťáva, která se na tuzemském trhu rozvíjela a i nadále rozvíjí prostřednictvím franšízových partnerů. Momentálně je díky tomu Kofola největším provozovatelem barů s čerstvou šťávou ve střední Evropě. Na trhu dnes totiž můžeme najít celkem 54 barů a salaterií, jejichž část provozují právě franšízanti.

„Soustředíme se nyní především na to, aby firma byla zisková v dlouhodobém horizontu. To s sebou obnáší i to, že krátkodobě mohou některé naše hospodářské ukazatele mírně klesat,“ říká Jannis Samaras, generální ředitel skupiny Kofola, a dále vysvětluje přístup firmy k ziskovosti: „Ziskovost je pro nás zcela klíčová především proto, abychom mohli nadále přinášet našim spotřebitelům inovace a zdravější nápoje.“


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014