pondělí
18.05.2015
Historicky první Konopná lékárna na britském trhu. Značka zde vidí velký potenciál.
 

Česká franšízová síť Konopná lékárna otevřela historicky první pobočku za kanálem La Manche. První provozovna konceptu, jehož majitelem je společnost Carun Pharmacy, našla své místo přímo hlavním městě Spojeného království. Obyvatelé Londýna tak mají možnost si v Konopné lékárně zakoupit zdravotnické, kosmetické a potravinové produkty z České republiky.

Generální ředitel Carun pro Velkou Británii Michael Tykač, který je sám velkým příznivcem produktů z konopí, říká: „Cítím se neuvěřitelně nadšený, že otevíráme první konopnou lékárnu ve Velké Británii a máme další velké plány. Nic takového tu doposud nebylo. Lidé chtějí žít zdravě a zájem je obrovský. Veřejnost na nás reaguje velmi vstřícně a pozitivně.“ Samotné produkty z portfolia společnosti Carun jsou vyrobeny ze speciálně vypěstované odrůdy konopí setého zvané Carmagnola. Výrobky nabízené v lékárně mají protizánětlivé, antibakteriální a hypoalergenní vlastnosti a jsou schopny efektivně léčit a zklidňovat onemocnění kůže.

Síť provozoven Konopná lékárna tento rok nevstoupila pouze na britský trh, ale také do Polska. Zde otevřela začátkem letošního roku svou první pobočku v Katovicích. I na polském trhu se obliba konopných produktů neustále zvyšuje, což se projevuje na prodejích konopné jedničky – univerzální masti Carun.  

Pro české zákazníky jsou provozovny Konopná lékárna, již zavedenou značkou. Po celé zemi nalezneme celkem 12 poboček formou franšízy. Pro ty, komu by nestačil bohatý sortiment lékáren, nabízí společnost CARUN PHARMACY speciální konopnou péči v lázních Volary.