První mimopražskou restaurací Lokál je ta v Plzni. V létě bude následovat otevření hospody v Brně.
Pondělí
25.05.2015
Rozvoj restaurací Lokál se ubral novým směrem.
 

Společnost Ambi CZ vyrazila se svým konceptem hospod Lokál za hranice našeho hlavního města. Historicky první mimopražský Lokál najdeme v Plzni. Právě expanze do regionů je cesta, kterou se Tomáš Karpíšek, majitel společnosti Ambi, rozhodl se svým konceptem vydat. „V průběhu letošního léta zahájí provoz restaurace Lokál v Brně,“ prozrazuje Šárka Hamanová, manažerka komunikace společnosti Ambi CZ.

Plzeňská restaurace sídlí v klasicistním, památkově chráněném domě z roku 1850. Za monarchie a první republiky zde Jakub Löwith provozoval semenářství, po roce 1989 tu bývala restaurace. A právě taková místa Ambi CZ pro své Lokály hledá. „Jsme rádi, když má námi zvolené místo genia loci. Ideální je, když v něm třeba historicky hospoda byla. Není to však podmínkou,“ říká Hamanová s tím, že samozřejmostí je, aby se nacházela na místě, kde je vysoký pohyb lidí.

„Když jsme se rozhodovali, kde otevřeme první mimopražský Lokál, volba byla jasná. Plzeň nám dala skvělé pivo, my jí za to chceme vrátit poctivou hospodu s příkladnou péčí o zlatý plzeňský mok,“ dodává Tomáš Karpíšek, zakladatel sítě restaurací Ambiente.

Ačkoli s rozvojem Lokálů na českém trhu firma počítá, do zahraničí se zatím nechystá. Alespoň ne v letošním roce. Bude se tak soustředit zejména na expanzi na domácím trhu a rozšiřovat počet provozoven. Momentálně totiž u nás najdeme celkem šest Lokálů. Pět z nich je v Praze.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014