Franšízantka Milada Bicková řídí svou pobočku Partners Market v centru Písku. Pozitivimu vidí především v nezávislosti a komplexnosti poskytovaných služeb, které Partners nabízí.
Středa
01.04.2015
Milada Bicková podniká pod značkou Partners market již několik měsíců. Svou pobočku otevřela v Písku.
 

Cesta Milady Bickové k vlastnímu podnikání, však nebyla vůbec přímočará. Po vysoké škole nastoupila jako klientský pracovník v bance. Po dvou a půl letech, ale bankovnictví opustila a přešla k firmě vyrábějící hračky, kde zastávala pozici exportní manažerky. Následně několik let pracovala v exotických zemích. Zlom v jejím životě přineslo narození dcery, což byl jeden z důvodu k návratu zpět do ČR.

Nejlepší reklamou je doporučení

Ve společnosti Partners začala působit od prosince 2011 jako manažerka v poradenské síti. Do společnosti se dostala po mateřské dovolené, kdy hledala vhodnou pozici, která by se dala skloubit s rodinným životem. Milada Bicková zjišťovala jaké jsou na trhu možnosti. Pro společnost se rozhodla na základě analýzy s člověkem, který se v podnikání pohybuje dlouho a kterému důvěřuje. Sama přiznává, že pohled jejího okolí na finanční poradenství byl v roce 2011 poněkud jiný než dnes. Na počátku její kariéry u společnosti, se potýkala zejména s tím, že lidé v jejím okolí měli předsudky k finančnímu poradenství jako takovému, ani to jí však neodradilo od toho stát se majitelkou pobočky Partners market. Na počátku se sice vyskytly drobné pracovní neúspěchy, ty však byly brzy převáženy kvalitním řešením klientských požadavků. „Setkala jsem se s klienty, kterým jsem pomohla. To mě utvrzovalo v tom, že jsem se rozhodla správně,“ doplňuje Milada Bicková

Vlastní podnikání

„Dnes a denně vidím klienty, kteří k nám chodí s jedním konkrétním požadavkem, ale pak najednou začnou řešit ještě pojištění, spoření, úvěry, začnou se zamýšlet nad finanční budoucností a plánují,“ vysvětluje Milada Bicková specifika své práce na pobočce.

Pro dobře fungující  provozovnu je důležitá její poloha. Sama se inspirovala u kolegů, kteří již franšízy otevřeli, a rozhodla se pro lokalitu v centru města. Pobočka Partners market se nachází na hlavním píseckém náměstí, kde je dostatečný pohyb potenciálních klientů. Umístění však není jediným důležitým parametrem úspěchů. Významní  jsou kvalitní a spolehliví spolupracovníci, dobré kontakty a v neposlední řadě spokojení klienti co se rádi vrací. „U nás žádné pořadové lístky nenajdete. Naopak, my klientům nabídneme kávu, koutek pro jejich děti i vodu pro psy, přijít mohou i v sobotu. Zatím si nikdo nestěžoval,“ doplňuje Milada Bicková. Služby a produkty je potřeba neustále inovovat, proto jsou důležité krátkodobé i dlouhodobé cíle rozvoje Partners marketu.

Věřit své práci

Zájemcům o podnikání by Milada Bicková poradila, aby se připravili na skutečnost, že zisk nepřichází hned na začátku jejich podnikatelské cesty. Nezbytné je také pevně věřit ve svou práci. I dílčí neúspěchy jsou součástí cesty k podnikatelskému úspěchu. „Mým cílem je vybudovat firmu, která nebude přímo závislá na mé osobě.  Ostatně to byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodla pro franšízu. Je snáze uchopitelná jako celek a já vím, že za 10 až 15let se chci do jihovýchodní Asie vrátit,“ dodává závěrem Milada Bicková