Dobře spočítaný byznys

2+2 Škola matematiky má mimo Polska a České republiky své pobočky i v dalších evropských zemích jako je Ukrajina, Kazachstán nebo Srbsko. Nepotrvá dlouho a polský koncept bude vzdělávat studenty i v Africe.
pondělí
08.06.2015
Loni vstoupila na náš trh 2+2 Škola matematiky. Ostravská pobočka v rukách Aleny Koubkové je nejúspěšnější zahraniční školou v síti.
 

Stát se součástí původem polského konceptu 2+2 Škola matematiky se Alena Koubková rozhodla před zhruba dvěma lety. Stala se tak master-franšízantkou sítě pro Českou republiku a svého rozhodnutí nelituje. „Sama provozuji pobočku v Ostravě, v rukách franšízanta je pak pobočka v Praze,“ prozrazuje Alena Koubková s tím, že s dalším rozšiřováním sítě počítá.

O tom, že se pobočkám na našem trhu daří, svědčí i slova Marcina Kruszynskeho, ředitele společnosti Business Language Center, která za konceptem stojí. „Ostravská pobočka je naší nejúspěšnější zahraniční pobočkou vůbec,“ popisuje situaci Marcin Kruszyński. Potenciál pro další rozvoj sítě tak u nás vidí veliký.

Se vzdělávacími centry zaměřenými na matematiku chce proniknout do měst s počtem obyvatel vyšším než 15 tisíc. A těch je u nás dost. „Naše centra nabízí klientům nejen doučování, ale také přípravu k maturitám a přijímacím zkouškám na střední i vysoké školy,“ připomíná Alena Koubková. A právě příprava k maturitám je velmi aktuální, a to zejména kvůli tomu, že maturita z matematiky je u nás povinná.

Momentálně značka usiluje o vstup na další zahraniční trh, a to k našim východním sousedů. „I slovenský trh pro nás představuje velkou šanci na úspěch. Vycházíme právě z toho, jak se daří naší škole v Ostravě,“ doplňuje Kruszyński.

Celá síť škol 2plus2 však expanduje neustále. Zajímavostí je , že aktuálně se připravuje otevření nové pobočky v africkém Malawi. První zájemce o matematiku by měla přivítat v září letošního roku. „Zde naše společnost nalezla partnera, který nejen, že rozumí našemu přístupu ke vzdělávání, ale zároveň oceňujeme jeho oddanost práci,“ uzavírá Kruszyński.