pondělí
15.06.2015
Franšízový koncept Systém asistovaného hubnutí neustále rozšiřuje svou síť. Na další plány jsme se v Rozhovoru týdne zeptali zakladatelky konceptu Lenky Náměstkové.
 

Jak se Systému asistovaného hubnutí momentálně daří? Přibývají vám nové pobočky?

V minulém roce jsme rozšířili naši síť o jednu pobočku Systému asistovaného hubnutí®, ale protože se franšízantovi naskytla možnost studia ještě v zahraničí, tak nyní není pobočka v provozu. V současné době je ale již před podpisem smlouvy franšíza pro okres Mladá Boleslav a v průběhu podzimu pobočka v Plzni.

Jaké další plány máte do roku letošního?

Naše plány jsou samozřejmě mnohem širší, máme zájem i o další regiony, protože lidé za stávajícími pobočkami jezdí velké vzdálenosti, což není dobré pro následné kontroly, které jsou potřeba. Celou strukturu chceme zefektivnit a zpřístupnit většímu počtu lidí, protože zdravotní přínos je obrovský.

Vaše franšíza je určená specialistům – je to podle vás těžší objevit potřebně vzdělané zájemce o franšízu?

Ano, licenci mohou získat jen vzdělaní specialisté, proto je velmi těžké je získat, ale je šokující, že se o franšízu hlásí lidé, kteří s námi zhubli a nemají potřebné vzdělání a neváhají jít studovat, aby požadovaného vzdělání dosáhli a specialisté, kteří by rovnou mohli lidem pomáhat, tak o franšízu nejeví zájem.

Čím to podle Vás je?

Nerozumím tomu. Zřejmě jsou těmi školami natolik „zkažení“, že si ani nedovedou představit, že by něco takového mohlo opravdu vůbec být. Že by mohli podnikat, mohli mít nestátní zdravotnické zařízení příslušného kraje a velmi dobře vydělávat.

Na našem trhu působí řada značek, které pomáhají klientům s redukcí váhy. Čím je Systém asistovaného hubnutí odlišný?

Systém asistovaného hubnutí úplně staví na hlavu opravdu velké množství zažitých dietetických tvrzení včetně toho, že je nutné omezit stravu a cvičit. Ani jedno není třeba, natož aby to byla nutnost. Systém asistovaného hubnutí je biochemie v praxi. Naprosto vyvrací 50, 60 let stará dogmata, která se sice neustále opakují, ale bohužel ani tím se nestanou pravdou. A na tato nepravdivá tvrzení pak doplácejí lidé, protože se snaží dodržovat všechny ty poučky, ale jejich vlastní těla chátrají. Systém asistovaného hubnutí je průvodcem k navrácení zdraví do těl klientů, a právě proto je třeba, aby ten, kdo klientovi s redukcí váhy pomáhá, byl vzdělaný odborník.