„Nyní zbývá obsadit zhruba deset měst v ČR. Největší neobsazené město jsou České Budějovice,“ komentuje rozvojové plány Ondřej Velc
Úterý
30.06.2015
Fitness centra Contours plánují obsadit posledních zhruba 10 měst. Od září se portfolium služeb rozšíří o poradenství nutričních specialistů.
 

Místo, kde mohou být ženy samy sebou a věnovat se cvičení. Právě taková jsou fitness centra Contours, která nabízejí svým svěřenkyním unikátní 30 minutový trénink vyvinutý speciálně pro ně. Posledním přírůstkem do sítě je nová pobočka v Ostravě.

Svou pobočkou síť chce společnost stále zahušťovat. „Nyní zbývá obsadit zhruba deset měst v ČR. Největší neobsazené město jsou České Budějovice,“ komentuje rozvojové plány Ondřej Velc, jednatel společnosti Alfréd, která drží licenci Contours v České republice a na Slovensku.  

Franšízanté především

Kdo by si myslel, že v oboru fitness nelze nabízet stále nové a inovované služby mýlil by se. Contours od září rozšiřuje servis pro své klientky o konzultace s výživovým poradcem, aby jejich snaha o kýžený výsledek byla ještě efektivnější.

Aktuálně má společnost 29 poboček, z nichž celých 25 je provozováno v rámci franšízové spolupráce. „Někteří franchisanti jsou skvělí a inspirativní. Jejich postupy občas zobecníme a přeneseme na všechny,“ komentuje Velc zkušenosti s franšízanty a dodává, že s některými partnery je spolupráce trochu náročnější. Nepovažují za důležité osvědčené firemní mechanismy, mezi které patří například marketingová podpora.

Jarní zájem

Stejně jako v  jiných specifických oblastech služeb se i zde projevuje sezónnost. „Silná sezona je leden, až květen,“ komentuje Velc a doplňuje, že v lednu se jedná o povánoční hubnutí, případně novoroční předsevzetí a v období května se projevuje příprava na léto. Návštěvnost během letních měsíců poněkud poklesne, aby se opět začala zvyšovat zhruba od půlky září.

V zahraničí je síť Contours rozšířena ve 30 zemích a nachází se v ní více než 800 poboček.  V každé zemi je koncept mírně upraven v souvislosti s lokálními zvyklostmi. „Například v Singapuru fungují pobočky v některé ranní a noční hodiny bez trenérek, jen na základě otisku prstu u vstupu," komentuje Velc.

Celková vstupní investice do provozovny Contours je zhruba 750 tisíc korun, v ní jsou obsaženy náklady na vstupní poplatek, pořízení strojů, vybavení pobočky nábytkem a zahajovací reklamní kampaň. Obvyklá doba návratnosti vložených prostředků se pohybuje od jednoho roku do tří let.