Mezi 75 zaměstnanci s postižením, kteří představují 3 % z celkového počtu lidí, jež v této síti rychlého občerstvení pracují, jsou lidé s handicapem i na pozicích středního managementu.
Čtvrtek
02.07.2015
McDonald’s získal ocenění za svou personální politiku. Uspěl v konkurenci 30 společností a organizací.
 

Společnost McDonald´s, provozovatel restaurací rychlého občerstvení, se stala vítězem ocenění Zaměstnavatel bez barier v soutěži Sodexo Zaměstnavatel roku.  „Naši pracovníci získávají technické znalosti, prezentační dovednosti, učí se komunikaci, efektivnímu využívání času a samozřejmě plánování,“ komentuje působení handicapovaných u firmy Zuzana Svobodová, manažerka McDonald´s ČR/SR.

McDonald´s u odborné poroty bodoval nejen počtem zaměstnanců s handicapem, kterým dává práci, ale také díky tomu, jaké šance jim nabízí. Mezi 75 zaměstnanci s postižením, kteří představují 3 % z celkového počtu osob, jež v této síti rychlého občerstvení pracují, jsou lidé s handicapem i na pozicích středního managementu. Tedy například vedoucí provozu úseku. Mají na starosti mnoho pracovníků, včetně těch, kteří zaučují nové kolegy.

Smysluplná práce

Garantem kategorie Zaměstnavatel bez bariér je již tradičně Konto Bariéry. Při hodnocení nepovažuje za zásadní množství zaměstnaných handicapovaných. Primárním kritériem je umístění těchto lidí na pozici kvalifikované pracovní síly. Je kladen důraz především na to, aby lidé s postižením byly zaměstnání na základě toho, co umějí a znají.

Řídící pozice jsou přesně ty, které Konto Bariéry neúnavně vyzdvihuje a propaguje. Aby společnost viděla, že lidé s handicapem mohou i řídit a rozhodovat, že jsou stejně spolehliví a zdatní jako jejich zdraví kolegové,“ vysvětluje ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků a dodává, že handicapovaní jsou často spolehlivější, než jejich zdraví kolegové. V neposlední řadě se také vyznačují velkou loajalitou k zaměstnavateli i ochotu učit se nové věci.

V minulých letech získaly ocenění Zaměstnavatel bez bariér firmy jako IBM, Škoda Auto, Siemens nebo Český Rozhlas. Titulem se mohou pyšnit i menší společnosti jako je například Auto Jarov.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015