pondělí
06.07.2015
Kdy je ideální čas na otevření jazykové školy nám prozradila Veronika Ivakina, ředitelka společnosti Light Point, která zastupuje franšízový koncept The adventures Hocus a Lotus.
 

Kolik má jazyková škola LightPoint aktuálně poboček a kolik z nich je franšízových?

V současné chvíli jazyková škola Light Point disponuje dvěma vlasními pobočkami v Brně. Dvě franšízové pobočky máme také v Brně a jednu v Praze.

Dá se očekávat, že ve vašem byznyse funguje jakási sezónnost. Určitě zažíváte silnější a slabší měsíce. Jak s ní „bojujete“?

Jazykové kurzy pro děti nabízíme celý školní rok a v průběhu školních prázdnin pro děti zajišťujeme příměstské tábory. Takže sezónnost se u nás neprojevuje. Jsme plně vytíženi celý rok.

Jak to vypadá s dalším rozvojem na tuzemském trhu. Můžeme se v dohledné době těšit na otevření nových poboček?

V září 2015 budeme otvírat dvě nové franšízové pobočky. Jednu na jižní Moravě, v Břeclavi. Tato pobočka bude mít ve své kompetenci i Hustopeče. Druhá franšízová pobočka bude v Praze 6.  

Jaké jsou prostorové požadavky, které je nutné splnit, pro provozování pobočky?

U franšízového konceptu Hocus a Lotus je velkou výhodou to, že franšízant nepotřebuje vlastní prostory pro podnikání! Většina výukových hodin probíhá v mateřských a základních školách, v mateřských a sportovních centrech. Proto vstupní investice do franšízového konceptu jsou minimální.

Kdy je ten správný čas pro otevření pobočky Vašeho konceptu?

Vzhledem k tomu, že se franšízový koncept Hocus a Lotus zaměřuje na výuku jazyků dětí, ideálním časem pro zahájení spolupráce je září. Příprava na otevření pobočky si však vyžaduje čas a účast na školení, proto je dobré navázat spolupráci již několik měsíců v předstihu.