Kavárna v Havířově je teprve druhou pobočkou CrossCafe original na Moravě.
Úterý
07.07.2015
Podnikat s podporou. To chtěla Dominika Semanová – manažerka nově otevřené kavárny CrossCafe original v Havířově.
 

Manžel Dominiky Semanové, chodil často pro kávu do CrossCafe a uvažoval, co bude dělat, až ukončí svou hokejovou kariéru. V hlavě se mu zrodil nápad na otevření vlastní pobočky. „Vždy jsem byla proti podnikání a chtěla mít svůj klid. Takže to bylo odvážné rozhodnutí,“ komentuje vstup do byznysu Semanová.

Dlouhá cesta

Od kontaktu se společností CrossCafe, po otevření pobočky v Havířově, uběhl zhruba rok a půl.  „Tato doba bývá obvykle mnohem kratší, kolem dvou měsíců. My se ale nějakou dobu rozhodovali, zda-li do podnikání opravdu vstoupit,“ popisuje počátky své podnikatelské pouti Semanová a dodává, že přípravu kavárny zdrželo také stavební povolení na rekonstrukci vybraných prostor. 

Po nalezení vhodného umístění a získaní povolení k přestavbě, už chyběl jen malý krůček k vlastnímu podniku. Během pouhých dvou měsíců dostala kavárna svou současnou podobu. Slavnostní otevření, proběhlo teprve před dvěma týdny za účasti zástupců společnosti CrossCafe.  

A jak hodnotí Dominika Semanová první dny provozu? „První týden našeho podnikání byl docela hektický, především pro mě, jelikož na kavárně zastávám funkci manažera a bez jakékoliv dřívější praxe najednou pracuji v provozu a mám pod sebou šest zaměstnanců,“ komentuje zrození nové kavárny a dodává, že zástupce mateřské společnosti pomáhá prvních 14 dní se zaběhnutím nově otevřené pobočky.

Zájem zákazníků o novou značkovou kavárnu je velký. „První týden nám překvapivě docházely všechny standardní počáteční zásoby, jelikož zájem lidí a prodeje byly nad míru našeho očekávání,“ komentuje Semanová a věří, že spokojení hosté si cestu do jejího podniku najdou i v budoucnu.  

Výhody franšízy

Bez úzké spolupráce franšízanta a mateřské firmy by franšízový koncept neměl smysl. „Na mateřskou firmu jsme velmi úzce napojeni a poskytuje nám podporu ve všech oblastech. Velkou pomocí jsou také již nastavené systémy, které fungují ve dvaceti kavárnách a neměli jsme důvod je měnit,“ popisuje Semanová a dodává, že osvědčená pravidla se projevují například ve vedení skladu,  lidí nebo systému odměňování a motivace.

 Začít podnikat, může být rozhodnutím, které člověku zcela změní život. „Pokud máte chuť podnikat a disponujíete dostatečným kapitálem, tak se ničeho nebojte. CrossCafe poskytuje maximální oporu ve všech směrech,“ vzkazuje Dominika Semanová všem, kteří si chtějí otevřít vlastní kavárnu a doplňuje, že dokonce i úplného laika bez zkušeností, jakým byla ona, připraví mateřská společnost tak, aby byl schopen kavárnu dobře provozovat. 


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015