Samostatné oddělení LEGO wear vybavené originálním LEGO wear nábytkem je budovano ve spolupráci s obchodními partnery na ploše existující prodejny s podobným sortimentem, zaměřením či cílovou skupinou zákazníků.
Pátek
17.07.2015
Koncept LEGO wear se chystá otevřít outletové prodejny. Rozvíjí se především pomocí shop-in-shop.
 

Značka LEGO se stala světoznámou především díky klasické stavebnici. Koncept LEGO wear na tento úspěch navazuje vytvořením vlastní kolekce oblečení. Nejnovějším přírůstkem do sítě obchodů bude zářijové otevření první outletové prodejny v ČR. „Chystáme se otevřít vlastní outletovou prodejnu, a to především z důvodu plánovaného oživení a rozšíření velkoobchodu, abychom byli schopni nabídnout některým obchodním partnerům odbyt pro minulé kolekce a uvolnil se jim tak prostor pro objednávky nového zboží,“ vysvětluje ředitelka divize LEGO wear Jarmila Janíková

Jak dále zmiňuje, očekávání ohledně outletového centra jsou vysoká. Outlety LEGO wear jsou totiž v zahraničí jedním z nejúspěšnějších kanálů distribuce této značky. Pokud se projekt bude vyvíjet dobře, připravuje se na jaře 2016 otevření další podobné outletové prodejny. V tomto případě půjde o specifickou formu franšízy.   

Stejně jako jiné společnosti i LEGO wear pozoruje na svém podnikání oživení ekonomiky. „Oživení české ekonomiky vnímáme velmi intenzivně. Má příznivý dopad na ochotu zákazníků nakupovat kvalitní značky i dětem, což se projevilo v meziročním velmi příjemném růstu tržeb,“ vysvětluje Janíková a zároveň upozorňuje, že oživení ekonomiky se do jisté míry projevuje i negativně, protože je mnohem náročnější získat kvalitní zaměstnance v souvislosti s nízkou nezaměstnaností.

Rozdíly existují

Nejprodávanějším typem zboží v obchodech LEGO wear jsou chlapecká trička pro děti ve věku od osmi do dvanácti let. Velmi populární jsou také zimní lyžařské kolekce. Český trh vykazuje jistá specifika oproti trhům sousedních zemí. „Vedle už zmíněného nedostatku multibrandových prodejen s dětským značkovým textilem v porovnání s okolními státy je zde také výrazný rozdíl v úspěchu internetového prodeje. U nás v prodejích LEGO wear jednoznačně vedou kamenné prodejny, zatímco v Německu je to internetový prodej," uzavírá Janíková

V případě, že si zájemce o prodej zboží LEGO wear vybere koncept shop-in-shop, který má výměr 20 metrů čtverečních, musí si připravit zhruba 130 tisíc korun. Druhou možností je monobrandová prodejna u niž, se počáteční investice do kompletně vybavené prodejny o velikosti 60 metrů čtverečních pohybuje mezi 600 až 900 tisící korun. V ceně není zahrnut závoz zboží.