Úspěšné partnerství s jídlem

Čtvrtek
30.07.2015
Jiří Vykouk je nestarším a nejúspěšnějším franšízantem Fitness food menu. Realita předčila jeho očekávání.
 

Být úspěšný je snem každého podnikatele. Ten se stal realitou pro Jiřího Vykouka. K jeho dobrým výsledkům mu dopomohlo také to, že využívá výhody franšízové spolupráce. Dnes dodává jídlo připravené pro zákazníky přímo na míru v Ústeckém kraji. „Když jsem vstupoval do franšízy neměl jsem velká očekávání, protože se jednalo o zcela nový koncept,“ vzpomíná Vykouk na počátky svého podnikání.

Na konceptu Fitness food menu oceňuje fakt, že se jedná o obor, který se prudce rozvíjí a zároveň  o kvalitní franšízový systém. „Naši klienti nejen hubnou, ale cítí se díky stravě i lépe,“ přibližuje Vykouk zkušenosti svých zákazníků. Na druhou stranu také upozorňuje na úskalí podnikání. „Vstup do vlastního byznysu je vhodné si dobře rozmyslet, protože zde nic nejde samo. Franšíza sice pomůže, ale neudělá každodenní tvrdou práci,“ přibližuje Vykouk

Koncept Fitness food menu mohou zákazníci vyzkoušet v celkem 58 městech po celé zemi a nadále se celá síť dynamicky rozvíjí. V roce 2014 pronikl tato značka i na Slovensko, kde se nalézají dvě výrobní místa. „Překvapila nás značná odlišnost mezi českým a slovenským trhem. Náš jednotný jídelníček zde nebylo možné použít a museli jsme ho upravit na základě lokálních preferencí,“ vysvětluje Tomáš Volf, jednatel společnosti a dodává, že se firma snaží využívat více místních surovin.

Zájemce o licenci Fitness food menu se musí připravit na vstupní licenční poplatek ve výši 150 až 200 tisíc korun, který se odvíjí od velikosti licencovaného regionu, kde franšízant distribuuje produkty. Průběžné licenční poplatky činí jeden až devět tisíc korun v závislosti na počtu zákazníků franšízanta za účetní období jednoho měsíce, maximálně však 1 % z měsíčního obratu.  Než nový partner dosáhne na prvních 50 zákazníků, je mu tento poplatek odpuštěn.