Originalitou k úspěchu
Česko je země restauracím a hospodám zaslíbená. Není proto překvapivé, že i některé franšízové koncepty se vydaly tímto směrem. Mnoha zákazníkům však dnes nestačí pouze zajít "na jedno", ale hledají originální místo, které by něčím vybočovalo z průměru.
Mezi taková místa patří například provozovny českého franšízového konceptu The PUB Pilsner Unique Bar. Tato síť restaurací se liší od konkurence využitím samoobslužných pivních píp, kde si může zákazník čepovat svůj oblíbený zlatavý nápoj dle libosti, přímo u svého stolu. Hospůdky nepůsobí pouze v Čechách, ale přivítaly také hosty v Rakousku, Německu nebo na Slovensku. „Preference hostů v jednotlivých zemích se příliš neliší, jsou to prostě lidé, které baví čepovat pivo,“ doplňuje Jaroslav Stuna, jednatel společnosti The PUB franchising.
Zájemce o licenci THE PUB se musí připravit na vstupní licenční poplatek ve výši 200 tisíc korun. Předpokládána investice do úpravy a vybavení restaurace začíná na 5 milionech korun. Franšízant také odvádí mateřské společnosti dvě procenta ze svého obratu. Pobočka musí mít alespoň 200 metrů čtverečných a je vhodné jí umístit do centra města s minimálně 50 tisíci obyvateli.
Pro milovníky železnice je pro změnu určena restaurace Výtopna, jež také pochází z Česka. Ta se od konkurence odlišuje originálním interiérem a především skutečností, že hostům nápoje přiváží modely vláčků, pohybujících se po modelové železnici. Její provozovny zákazník nalezne v Praze, Brně, Orlové a Ostravě.
Ten, kdo by chtěl podnikat s pomocí vlaků, si musí přichystat 200 až 300 tisíc korun jako vstupní licenční poplatek. A dále zhruba 5 milionů na úpravu a vybavení provozovny. Restaurace musí být umístěna ve městě s alespoň 30 tisíci obyvateli a je potřeba nalézt prostor o velikosti pohybující se kolem 200 metrů čtverečných.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
TAB Board propojuje majitele a manažery lokálních firem, kteří mezi sebou sdílí zkušenosti. Franšízant Tomáš Petrů pro setkání využívá i netradiční prostředí.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...