Značka Go Kids vznikla v roce 2009 s prvním programem Baby Signs. První franšízová centra se začala otevírat v roce 2011.
Čtvrtek
06.08.2015
Michaela Ehrenbergerová je franšízantkou Go Kids centra v Praze Michli. Baví jí rozvíjet potenciál dětí.
 

Práce s dětmi je ve srovnání s jinými oblastmi podnikání velmi specifická, mnoho lidí jí však nebere pouze jako zaměstnání, ale i jako poslání. Než se začala věnovat Michaela Ehrenbergerová práci se svými dětskými klienty, působila jako editorka v Českém rozhlasu. „O konceptu Go Kids jsem se dozvěděla před sedmi lety v době, kdy jsem byla na mateřské dovolené. Tehdy mě zaujalo znakování s miminky,“ přibližuje Ehrenbergerová první kontakt se společností.

Blížil se konec mateřské dovolené a Ehrenbergerová přemýšlela, co by po ní dělala. „Nejdříve jsem se zabývala kurzy, ale postupně se moje spolupráce s Go Kids rozšířila o  montessori školku s dětským centrem,“ vysvětluje Ehrenbergerová a dodává, že jí práce baví, protože za ní vidí výsledky ve formě rozvíjeného  potenciálu dětí.

Zároveň však upozorňuje, že práce s malými klienty není pro každého. „Děti jsou živé a i lidé, kteří se v tomto oboru pohybují, musí být trochu akčnější,“ upozorňuje Ehrenbergerová. Rozhodnutí vydat se na podnikatelskou dráhu právě tímto směrem, však vůbec nelituje. Po sedmi letech spolupráce se značkou Go Kids, by toto podnikání všem kteří o něm uvažují vřele doporučila.

Firma Nuerasoft, která koncept Go Kids center zastřešuje, nabízí v rámci franšízové spolupráce pomoc s vypracováním podnikatelského záměru a studií proveditelnosti. Dále pak nezbytné odborné zaškolení, certifikaci lektorů a podrobné manuály ke vzdělávacím programům. V neposlední řadě také pomoc s marketingovou prezentací pobočky.

Zájemce o otevření vlastního dětského centra, se musí připravit na poplatek začínající na 15 tisících korunách. Ten se odvíjí od velikosti území, pro které získá územní exkluzivitu. Licenční poplatky se odvíjejí od skutečnosti, kolik programů franšízant ve svém centru nabízí.  Aktuálně je v provozu pět provozoven Go Kids center, z nichž jsou čtyři franšízové.