pondělí
10.08.2015
Systém asistovaného hubnutí intenzivně pracuje na expanzi do zahraničí. V rozhovoru týdne to prozradila jeho zakladatelka Lenka Náměstková.
 

Kolik máte aktuálně poboček a kolik z nich je franšízových?

Je nás 5 poboček, z toho 4 franšízové. Centrála je stále v Nymburku, nově se přesunula jedna pobočka do Kolína, nová pobočka je od začátku prázdnin v Benátkách nad Jizerou, stálé pobočky jsou ve Vrchlabí a v Mariánských Lázních. Na pobočce v Praze v Italské se střídáme.

Dá se očekávat, že ve vašem byznyse funguje jakási sezónnost. Určitě zažíváte silnější a slabší měsíce. Jak s ní „bojujete“?

Sezonnost se projevuje spíše jen částečně, že nad dané běžné množství lidí, je v měsících leden až duben, oproti tomuto stavu navýšení. V letních měsících jde spíše o to, že vlivem dovolených last minute dlouhodobě daný termín nevyjde. Běžně objednáváme na 14 dní či měsíc dopředu, protože je to plné, takže když přijde tato neočekávaný událost, tak má přednost.

Jak to vypadá s dalším rozvojem na tuzemském trhu. Můžeme se v dohledné době těšit na otevření nových poboček?

Ano, další pobočka bude v průběhu září či počátkem října na kraji Prahy. Podle vhodnosti volíme mezi Uhříněvsí a Říčanami. Další pobočku chystáme v Plzni.

Kdy je ten správný čas pro otevření pobočky Vašeho konceptu?

Je dobré využít zvýšené poptávky od ledna a v průběhu těch jarních měsíců, ale je třeba počítat s tím, že lidé se o pobočce musí dopředu nějakou dobu dozvědět, vidět, že funguje, takže je třeba počítat určitě s nějakými 3 až 4 měsíci dopředu, aby se provozovna zajela.

Jaké jsou Vaše zkušenosti s franšízovými partnery?

Zkušenosti mám velmi dobré. Všichni naši franšízanti mají zájem o své klienty, starají se o ně velmi pečlivě, pomáhají zorientovat se ve změti nesmyslných doporučení, které jsou na internetu a v dalších médiích, klienti se na ně mohou spolehnout. Vzhledem k tomu, že naše zaměření je pomoc lidem, tak někteří nejsou tak úplně zdatní obchodníci, ale v tomto ohledu hodně pomáhá právě centrála a zajišťuje i roznos letáků či pomoc při rozšiřování povědomosti obyvatel o této službě.

Neuvažujete o expanzi na zahraniční trh?

Ta otázka takto nestojí, již máme předběžnou dohodu o franšízové pobočce na Slovensku. Ta by měla začít fungovat od prosince tohoto roku. Cesta k franšíze není úplně jednoduchá, protože nejen, že franšízant musí být nutriční terapeut, ale musí se rovněž naučit pracovat Systémem asistovaného hubnutí®, což je speciální metoda vedení terapeuta i klienta. Manuál, který franšízant obdrží, tak ten v zásadě musí pak umět nazpaměť, než jde na přezkumný týden do mého provozu a následně do své ordinace.