Aktuálně má firma 15 poboček různého typu, z nichž je 14 provozováno formou franšízové spolupráce.
Středa
12.08.2015
Stát se dominantním na tuzemském trhu plánuje franšízový koncept Amaryllis. Dosáhnout toho chce i díky inovacím.
 

Podnikat ve specifickém oboru estetické medicíny je náročné. Českému konceptu Amaryllis, v čele s MUDr. Zlatkou Takácsovou, se to však daří. „Odlišit se v maximální míře od konkurence, a to zejména vysokou kvalitou služeb, profesionalitou a neustálým zaváděním novinek,“ vysvětluje strategii firmy Juraj Slovák, obchodní ředitel MEDI HEALTH and BEAUTY.

Podle Slováka je  důležité, aby všichni franšízanti Amaryllis byli ekonomicky i profesionálně silní. Společnost si zakládá na jejich pravidelném školení, kterým se snaží zajistit co nejlepší dovednosti, čimž  zajišťují klientům kvalitu objednaných služeb. V případě, že se firma pohybuje v takovémto oboru, musí sledovat nejnovější trendy. „Máme mnoho novinek, které zavádíme do praxe, jsou to nové postupy při ošetřeních, nové přístroje, jež jsou vyvinuté a klinicky prověřené,“ říká Slovák.

Různorodí franšízanti

Každé podnikání láká jiný typ franšízantů, jejich výběr je  vždy náročný. „V první řadě jsou to investoři, kteří nechtějí být jenom rentiéři, ale chtějí aktivně podnikat a věnovat se svému byznysu,“ prozrazuje Slovák a dodává, že z profesního hlediska převládají lékaři, kosmetičky, maséři nebo fyzioterapeuti.

„Na začátku spolupráce se zájemcem o franšízu probereme jeho potřeby, jestli chce zaměstnat jenom sám sebe nebo chce provozovnu s několika zaměstnanci. Následně vypracujeme podrobný podnikatelský záměr s exekutivou, zhodnocením daného regionu z hlediska potenciálu, konkurence a všech dalších relevantních skutečností,“ popisuje Slovák postup při kontaktu s novým franšízantem.

Vedle této analýzy, probíhá také vytvoření kompletního finančního rozpočtu pro otevření provozovny a její následné fungování. Podle Slováka firma předloží franšízantovi podrobný přehled zisků, který může očekávat. Na této smluvní části spolupráce má firma velký zájem, protože garantuje pod smluvní pokutou, že pokud franšizant nedosáhne slíbeného obratu, firma mu vyplatí předem stanovenoou částku. 

Každá pobočka je jiná 

Vhodné místo pro provozování pobočky Amaryllis se liší v závislosti na zvoleném konceptu. „Je to případ od případu a také od zvolené franšízy. Pro AMARYLLIS BEAUTY MOBILE není zapotřebí ani provozovna. Pro AMARYLLIS BEAUTY POINT je to spíše poblíž zastávek MHD nebo v jejich blízkém okolí a pro AMARYLLIS BEAUTY INSTITUT je důležité mít v okolí parkoviště,“ popisuje Slovák a dodává, že vzhledem k poskytovaným službám není nutností umístit provozovnu v přízemí, nicméně prostory musí být čisté a reprezentativní.

Rozjezd každého podnikání je těžký, proto franšízanti Amaryllis mohou těžit z výhodných vstupních podmínek, kterou jim mateřská společnost nabízí. První  je neplacení vstupního poplatku a také pravidelné měsíční taxy z tržeb. Bonusem je vybavení provozovny za výhodné výrobní ceny a v neposlední řadě také kompletní marketingová podpora.