Tradice v novém
Prodejny Náš Grunt přináší svým klientům produkty českých výrobců a farmářů. Nově pro ně byla otevřena franšízová pobočka na pražských Vinohradech, ta se od ostatních liší použitím nového vzhledu. „Jedná se o kompletně přepracovaný design, který odkazuje na tradici a poctivost,“ přibližuje Jiří Málek, jeden ze zakladatelů společnosti.
Praha nebyla první
Málek vysvětluje, že cílem úprav bylo omladit vzhled provozoven, které se výrazně neproměnily od otevření první filiálky v roce 2010. Pražská pobočka však není prvním místem, kde se mohli zákazníci setkat s touto novinkou. „Poprvé se nový design objevil v Uherském Hradišti, následně ještě byly provedeny některé finální úpravy,“ vysvětluje Málek a dodává, že reakce zákazníků na nový styl jsou pozitivní.
Tento vzhled bude nyní uplatňován u všech nově otevíraných poboček Náš Grunt. „Stávající provozovny budou v budoucnu pouze obohaceny o některé prvky,“ dodává Málek a upozorňuje, že podle plánů by mělo také dojít k výraznějším úpravám vzhledu u některých větších starších filiálek.
Letní spolupráce
Co se týče fungování farmářských prodejen, i v obchodech Náš Grunt se projevuje sezonnost. „Léto je pro nás slabším obdobím, největší prodeje máme tradičně od podzimu do jara,“ vysvětluje Málek. Pro zákazníky je však v nabídce množství specifického zboží, které se váže k této části roku. Firma spolupracuje se společností Fruitisimo a nabízí jejich zmrzliny. Dále zde lidé naleznou produkty související s grilováním, jako jsou ryby, maso, grilovací omáčky a podobně. V neposlední řadě se návštěvníci obchodů mohou těšit na sirupy, které lze využít pro výrobu limonád.
Zájemce o franšízovou licenci Náš Grunt si musí připravit milion korun jako vstupní investici, v ní je obsaženo vše, co potřebuje pro rozjezd vlastního byznysu. Částka mu zajistí nákup licence, vybavení prodejny, školení a první závoz zboží. Vhodný prostor pro provozovnu musí mít alespoň 40 metrů čtverečných a je vhodné, když se nachází ve městě s minimálně 15 tisíci obyvateli.
PŘEČTI ČLÁNKY
Prodejna novin a tabáku Relay je možností, jak podnikat pod známou značkou s minimálními nároky na počáteční investice. Jak se jim u nás daří a čím mohou oslovit zájemce?
Franšízový prodejce sypaného čaje a výběrové kávy letos získal podíl na čajové továrně přímo v Indii. Nové obchodní cíle nyní zaměřují především na zahraničí
„Celý náš byznys je postavený na lidech, jsou to nejcennější, co máme," říká Petr Adámek, franšízový specialista značky Náš chléb Vaše pekárna.
„Naším strategickým cílem je udržet trend v expanzi nových prodejen a zajistit rozvoj náš i obchodních partnerů," říká Jaroslav Smrčka, manažer sítě Traficon.
Poslední dva roky nebyly pro franšízu PONT to go procházkou růžovým sadem. Na co se aktuálně soustředí a jaké jsou plány do roku 2023?
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
TAB Board propojuje majitele a manažery lokálních firem, kteří mezi sebou sdílí zkušenosti. Franšízant Tomáš Petrů pro setkání využívá i netradiční prostředí.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Populární na fóru
Fornetti se mění v Minit
Zdravím,no někde je asi problém.Co myslíte?Petr
Pont zamířil na Florenc
0:38, pondělí, obchod PONT na Florenci: Přijel jsem z cesty, mám chuť na jedno plzeňské pivo. Pivo se zde prodává pouze po čtyřech půllitrech. První kopanec....
Fornetti se mění v Minit
Dokud se nezmění i ceny tak se nic moc neděje. Fornetti obchod jsem otevřel v Ostravě a držel jsem bez to bez zisku 3 měsíce. Krásně jsem jim naletěl na jejich...
Fornetti se mění v Minit
Zajímavé, docela ráda bych se dověděla více. Bude nějaký rozhovor?
Tesco na odchodu?
Co myslíte, je odchod Tesca z ČR reálný?
Má šanci na úspěch?
Do České republiky míří rakouský koncept Tiroler provozující obchůdky s alpskými delikatesami. Jeho zakladatel Wolfgang Obermüller prozradil jeho plány. Co...
Výhodou je důraz na kvalitu
Ani bych nečekal, že české čaje takto uspějí ve světě. Výborně!
Konkurenční boj začíná
Já bych je hnal, dyť jim to ukradli!