Akvizice na lékárenském poli

Vstupní poplatek do sítě BENU je 250 tisíc korun. Na vybavení interiéru si musí franšízant připravit zhruba 500 tisíc korun.
pondělí
17.08.2015
Majitel sítě Benu lékáren, skupina Phoenix, koupil slovenskou firmu Sunpharma. Zvýší tak svůj podíl nejen u nás, ale hlavně na Slovensku.
 

Díky akvizici dojde k rozšíření sítě Benu, která se u nás rozvíjí prostřednictvím franšízových partnerů, o devět nových poboček. Skupina Phoenix již v lednu 2015 oznámila akvizici slovenské společnosti Sunpharma za podmínky schválení transakce antimonopolním úřadem. Tento souhlas byl udělen v červnu letošního roku.

Lékárny Sunpharma, kterých na Slovensku zatím najdeme 44 a v tuzemsku devět, se nacházejí především v prémiových lokalitách, jakými jsou například nákupní centra. Očekává se, že akvizice lékáren umožní skupině Phoenix další rozvoj současné vedoucí pozice na Slovensku. K posílení dojde však i na našem trhu. Na začátku letošního roku měla franšízová síť lékáren na trhu 168 poboček, z nichž 51 bylo v rukách franšízantů.

S dalším rozvojem značka na trhu počítá. “Naším cílem je samozřejmě neustálý růst a rozvoj sítě lékáren BENU. V tomto roce pracujeme na několika projektech a plánujeme síť BENU rozšířit minimálně o 20 lékáren,“ prozrazuje Michaela Giblová, franšízová manažerka sítě s tím, že při další expanzi počítá i s využitím franšízantů, u kterých vidí velký přínos. “Ten spatřujeme především v tom, že jsme díky našim franšízovým partnerům mohli obsadit oblasti, kde zatím vlastní lékárny nemáme a tak nabídnout kvalitu a péči našim zákazníkům po celé ČR,“ doplňuje Giblová.