První pobočka s novým názvem a designem se otevřela v Českých Budějovicích.
pondělí
24.08.2015
České a slovenské provozovny se osamostatnily od maďarské master-franšízové matky. Obchody s pekárenskými výrobky Fornetti se přejmenují na Minit.
 

Změny ve firmě mají za cíl větší zaměření na specifika místního trhu. „Nezávislost nám umožní rychleji se rozvíjet a lépe se přizpůsobit lokálním trhům, například chuťovým preferencím zákazníků,“ vysvětluje Zoltán Ambrovics, jednatel Fornetti Bohemia, který společně se svým strýcem Františkem Ambrovicsem společnost před 15 lety založil.

Změna pro zákazníky však bude minimální, protože 99% produktů pochází z vlastního závodu Fornetti Slovakia v Dunajské Stredě, který navíc prochází mohutnou modernizací. „Spolu s Fornetti budeme nadále spolupracovat na technologické bázi,“ upozorňuje Ambrovics.

Samotná firma ponese nové jméno Minit nejpozději do konce roku a úprava prodejen postupně proběhne do půlky příštího roku. První filiálka v novém designu byla otevřena v Českých Budějovicích.

Historie působení franšízy u nás sahá až do roku 1999, kdy po zakoupení master-franšízové licence od společnosti Fornetti začala firma Fornetti Slovakia vyrábět a prodávat pekárenské výrobky. O rok později už díky založení společnosti Fornetti Bohemia rozšířila svůj obchodní model rovněž na český trh. Aktuálně zákazník nalezne pod touto značkou na českém 150 a na slovenském 250 poboček. Roční obrat v obou zemích činil v roce 2014 více než 27 milionů eur. 


/3/
zobrazit více