Banka na své franšízové partnery klade vysoké nároky, zejména z hlediska místní znalosti regionu, odbornosti a počátečního finančního kapitálu. Partneři musí mít prostředky na složení vstupní vratné kauce ve výši 500 tisíc korun a rozjezd obchodního místa.
pondělí
07.09.2015
Letošní první půlrok byl pro UniCredit Bank úspěšný. Svůj podíl na tom měly i její partnerské pobočky.
 

Zisk společnosti UniCredit Bank Czech Republic a Slovakia dosáhl během letošních prvních šesti měsíců hodnoty 3,1 miliardy korun. To představuje meziroční nárůst o více než 25 procent. Ke zvýšení zisku jí pomohly i inovace, které v uplynulém období na trh přinesla. UniCredit Bank totiž jako první na českém a slovenském trhu zavedla novinku v mobilním bankovnictví, a to přihlášení do mobilních aplikací Smart Banking a Smart klíč pomocí otisku prstu.     

„Přicházíme s inovacemi, novými produkty, flexibilně reagujeme na požadavky klientů, a to vše díky silnému zázemí naší finanční skupiny, které nám umožnuje poskytovat klientům řešení v celém spektru segmentů. Tento směr se ukazuje jako správná cesta, jak uspět a dále růst, což se prokazuje na našich výborných hospodářských výsledcích,“ komentoval výsledky generální ředitel a předseda představenstva UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia Jiří Kuner s tím, že banka rostla dvouciferným tempem nejen v oblasti spotřebitelských a hypotečních úvěrů, ale výrazného meziročního nárůstu dosáhla v úvěrování malých a středních firem včetně dynamického růstu financované hodnoty vozidel a strojů u leasingových firem celé skupiny.

Dá se říci, že UniCredit Bank je na tuzemském trhu průkopníkem hned v mnoha oblastech. Je totiž právě tato banka, která před lety přišla na náš trh se strategií rozvoje pobočkové sítě založené na bázi franšízingu.  UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia působí ve všech regionálních městech v obou zemích a má v současné době 173 poboček, z nichž část je pod označením UniCredit Bank Express provozována partnery banky na principu franšízové spolupráce, a to v České republice, na Slovensku nikoli.  V současnosti rozšiřuje banka spolupráci také se sítí Partners, která se stala „master- franšízantem“ několika poboček, které dnes fungují pod názvem UniCredit Bank Expres.