pondělí
21.09.2015
Novinkou na franšízovém trhu je přejmenování společnosti Fornetti v ČR a SR na Minit. Co to znamená pro franšízanty nám prozradil jednatel firmy Zoltán Ambrovics.
 

Proč se mění název společnosti Fornetti na Minit?

Rozhodli jsme se osamostatnit od společnosti Fornetti Maďarsko, která je vlastníkem značky Fornetti a od které jsme měli zakoupenou licenci na její používání. Naše společnost disponuje silným technologickým zázemím a know-how, jsme stabilní českou společností s perspektivou růstu. Rovněž chceme, abychom i nadále byli rodinnou firmou, a tento charakter budeme posilovat a udržovat. Ke změně názvu společnosti dojde nejpozději ke konci letošního roku a ke změně názvu a brandingu prodejen nejpozději k 31. srpnu 2016.

Co všechno bude změna názvu společnosti obnášet?

Kromě přejmenování bude spojena i s redesignem prodejen. Zaměříme se na vytvoření jednotného vnějšího vzhledu v konceptu Minit i souboru atraktivních POS materiálů reprezentujících značku. Také upravíme způsob vystavování výrobků v prodejnách. Připravujeme i různé marketingové akce pro spotřebitele.

Bude existovat nějaká vzorová franšízová prodejna značky Minit?

Ano, ještě letos plánujeme vybudovat vlastní vzorovou franšízovou prodejnu na území České republiky. Koncem srpna jsme otevřeli novou prodejnu v Minit stylu v Mercury Centru v Českých Budějovicích. Během září budou hotové také dvě prodejny v Praze, konkrétně na náměstí Míru a Karlově náměstí.

Co znamená změna pro franšízové partnery, pro ty aktuální i potenciální?

Kromě změny názvu dojde i k již zmíněnému redesignu prodejen, což přispěje k posílení franšízové sítě. Prodejny budou atraktivnější pro spotřebitele. Jako společnost Minit přineseme našim zákazníkům i rozšířené portfolio služeb a také novinky v sortimentu.

Budete moci nadále prodávat a vyrábět mini vážené výrobky, které jsou základem franšízového konceptu Fornetti?

Ano, dokonce i v rozšířeném sortimentu. Aktuálně vyráběné výrobky jsou naším vlastním produktem, vyrábíme je v našem výrobním závodě v Dunajské Stredě pro český i slovenský trh.